Meer dan 25 000 producten om uit te kiezen Klantendienst

Zo kies je de juiste verlichting voor je tuin

Hoe creëer je nu die gezellige sfeer met verlichting? En hoe zorg je ervoor dat er voldoende licht is op plaatsen waar zichtbaarheid primeert? Wij helpen je graag op weg!

De dagen worden langer, de eerste zonnestralen laten zich zien en buiten ruikt het naar vers gemaaid gras. Jawel, de zomer is in aantocht. Over enkele weken staat de tuin weer prachtig in bloei. Laat die zomerdagen maar komen.

Ook wanneer de zon ondergaat wil je natuurlijk nog genieten van al dat moois. Dankzij verlichting kan je jouw tuin transformeren in een magische plek na zonsondergang. Maar hoe creëer je nu die gezellige sfeer met verlichting? En hoe zorg je ervoor dat er voldoende licht is op plaatsen waar zichtbaarheid primeert? Wij helpen je graag op weg zodat jij binnenkort extra lang kan genieten van mooie zomeravonden in je tuin.

Welke soorten tuinverlichting bestaan er?

Vooraleer je van start gaat, is het belangrijk om goed na te denken over het doel van je tuinverlichting. Tuinverlichting heeft een drievoudig doel. Staat veiligheid voorop, dan kies je voor functionele verlichting. Wil je een eyecatcher, zoals een mooie boom, in de spotlight zetten, dan is accentverlichting de juiste keuzen. Droom je van gezellige zomeravonden buiten, dan mag sfeerverlichting niet ontbreken. Afhankelijk van de plaatsing in je tuin, zal je tuinverlichting één van deze doel hebben.

Functionele verlichting: De basis van jouw tuinverlichting

Laten we beginnen bij de basis: functionele verlichting. Dit zijn de lampen die je absoluut nodig hebt om de meest gebruikte delen van je tuin te verlichten, zoals een tuinpad, je oprit, de zithoek, voordeur of het tuinhuisje. Of je nu 's avonds nog even in de tuin wilt werken, of gasten verwelkomt, een helder en veilig verlicht pad is essentieel. Kies voor heldere, gerichte verlichting op plekken waar je dit nodig hebt. Tuinpaaltjes zijn een vaak gekozen oplossing, maar ook grondspots kunnen een mooi alternatief zijn.

Functionele verlichting

Accentverlichting: Sfeer en Karakter in Uw Tuin

Terwijl functionele verlichting over veiligheid en zichtbaarheid gaat, voegt accentverlichting dat extraatje toe aan je tuin. Heb je een majestueuze boom, een weelderige struik of een kleurrijke bloemenborder in de tuin staan? Het zorgvuldig plaatsen van accentverlichting zorgt ervoor dat deze tuinschatten ook na zonsondergang de aandacht krijgen die ze verdienen. Kies hier voor richtbare verlichting. Prikspots zijn de perfecte keuze om accenten in je tuin in de schijnwerper te zetten. Ze bestaan in verschillende hoogtes. Bovendien kan je ze makkelijk wat verplaatsen. Ideaal wanneer je boom of struik nog niet helemaal volgroeid is, of wanneer je hem afhankelijk van het seizoen liever vanuit een andere hoek belicht. Handig!

Prikspots

Sfeerverlichting: Diepte en Schaduw Creëren

Waar accentverlichting letterlijk je tuin in de spotlight plaatst, draait het bij sfeerverlichting allemaal rond het creëren van een zachte gloed. Sfeerverlichting voegt een dimensie toe aan je tuin. De magie zit hem in het creëren van diepte en schaduw. Ga voor diepte en het gevoel van ruimte door zachte verlichting te plaatsen in de hoeken van je tuin. Indirect licht zorgt dan weer voor een mooi schaduwspel, dank hierbij bijvoorbeeld aan wandverlichting of grondspots. Kies voor warme, zachte sfeerverlichting. Niet alleen schept het een gezellige sfeer in je tuin, sfeerverlichting is ook essentieel voor het samenbrengen van functionele en accentverlichting tot één harmonieus geheel.

Sfeerverlichting

Door jouw tuin slim en stijlvol te verlichten, creëer je een outdoor beleving die veiligheid en schoonheid samenbrengt. Pro-tip: ga voor een geslaagd effect door verschillende soorten tuinverlichting te combineren.

Tuinverlichting