807354389340702
Home > Accessoires > Decoratie > Klokken

Klokken


Analoog of toch liever digitaal?

Het tikken van een analoge klok heeft iets nostalgisch, al kan je er ook ongelofelijk zenuwachtig van worden. Het tikkende geluid of net de afwezigheid ervan is dan ook vaak een beslissende factor voor wie op zoek is naar een designklok. Verschillende merken bieden ondertussen wel al stille analoge klokken aan, zeker iets om over na te denken.

Geen idee wat voor jou de beste optie is? Een analoge klok zal je in het beste geval de tijd kunnen geven in combinatie met de datum, bestaande uit dag en maand. Al die informatie kan je aflezen door middel van wijzers of kaartjes die omdraaien. Met een digitale klok heb je in ieder geval geen last meer van getik en ze kunnen ook veel meer informatie geven. Maar ze kunnen evengoed enkel de tijd aanduiden. Let op, hoe meer informatie je klok op het eerste zicht geeft, hoe drukker deze zal ogen. Aan jou de keuze!

Cijfers, letters of iets helemaal anders?

Goed, de keuze tussen analoog en digitaal heb je al gemaakt, maar hoe goed kan je kloklezen? De eenvoudigste en meest leesbare optie is ongetwijfeld kiezen voor de standaard Arabische cijfers van één tot twaalf. Die kan zelfs het kleinste kind lezen! Toch valt de keuze vaak op de klassieke look van Romeinse cijfers, dat is dan I tot XII, al iets moeilijker om je kleine kinderen duidelijk te maken dat de TV uit moet om kwart over zes.

Het zouden natuurlijk geen designklokken zijn als je keuze beperkt wordt tot Arabisch of Romeins. Nee, de eenvoudigste klok is die met woorden, ja echt, een klok met woorden. Die verteld je exact hoe laat het is! Zo’n design komt geweldig tot z’n recht in een modern interieur.

Maar er zijn uiteraard nog meer opties, zo zijn er ook klokken die niet zijn onderverdeeld in segmenten, hierbij kan je tijd enkel aflezen aan de hand van de wijzers. Deze designs doen het erg goed in een minimalistisch of industrieel interieur. Al zijn ze wel een stuk minder praktisch.

Welke klok je ook kiest, als ze een praktische functie moet uitoefenen zal je erop moeten letten dat iedereen in huis zonder problemen het uur kan aflezen.

De perfecte designklok voor je interieur

Verschillende interieurs, verschillende klokken. In de meeste gevallen zal de klok aansluiten op de rest van je woonstijl. Al is een gigantische wandklok misschien net de uitbundige blikvanger die je minimalistische woonkamer nog nodig heeft. Wat je ook kiest we geven graag enkele tips mee.

Zal de klok een decoratiestuk op zichzelf zijn, zonder de nabijheid van andere decoratie? Dan kan je veel groter gaan dan wanneer je deze omringt door andere decoratie.

En waar moet je die nieuwe wandklok dan precies hangen? Wel net zoals bij schilderijen is het aangeraden om een wandklok zo te hangen dat het midden zich op ooghoogte bevindt. Pas op, als je de wandklok gebruikt als decoratie in de eetkamer wordt de ooghoogte berekend aan de hand van een zittend persoon. Zo is je designklok altijd de blikvanger in je interieur.

Philips HuePhilips Hue Het ingenieuze verlichtingssysteem van Philips, da’s slimme verlichting in een handomdraai waarin jij de touwtjes volledig in handen hebt.

Ontdek Philips Hue

dmlights Blogdmlights Blog Inspiratie en tips omtrent verlichting en andere woontopics. Ontdek de nieuwste designverlichting hier!

Bezoek onze blog

Volg ons op Instagram
Ontdek de laatste trends en nieuwigheden voor je interieur.
Categorieën

De inhoud van deze website, met inbegrip van handelsmerken, octrooien, copyrights, databaserechten, tekeningen en modellen, afbeeldingen, bedrijfs- en/of productnamen en/of andere (intellectuele eigendomsrechten), zijn beschermd door intellectuele eigendomsrechten die behoren tot Peeq of een rechtmatige derde. U mag geen beschermde inhoud zoals beschreven in dit artikel, gebruiken en/of wijzigen, met inbegrip van kopiëren, uitlenen, reproduceren, elk gebruik van Peeq database inhoud of elk gebruik op welke manier dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Peeq. Elke inbreuk wordt vervolgd op grond van de geldende wetgeving.