807354389340702
Home > Meubels > Tafels

Tafels

Verschillende soorten tafeltjes

Bij Peeq vind je vooral kleinere tafels, zoals bijzettafels, salontafels en trolleys. Maar wat is nu het verschil tussen deze tafeltjes en waarvoor gebruik je ze?

Bijzettafels

De naam zegt het zelf al, deze tafels dienen om ergens bij te zetten. Bij een fauteuil, de sofa of zelfs naast het bed ter vervanging van een klassiek nachtkastje. Bijzettafels zijn kleine en meestal lage tafeltjes, die je ook makkelijk kan verplaatsen. Vaak hebben ze naast een praktische ook een decoratieve functie.

Salontafels

Salontafels zijn doorgaans iets groter dan bijzettafels en worden meestal te midden van het salon gezet. Je kan er je snacks en drankjes op kwijt tijdens een tv-avondje of wanneer je gasten ontvangt. Verder is de salontafel de ideale plek voor decoratieve items, zoals een mooie vaas of een knap koffietafelboek. Ook het ontwerp van de salontafel zelf is belangrijk, gezien de prominente plek die deze tafel krijgt in je interieur.

Trolleys

Trolleys, ook wel serveertafels genoemd, treffen we minder vaak aan dan salontafels of bijzettafels. Nochtans kan een trolley zowel praktisch als esthetisch meerwaarde bieden aan je interieur. Zo kan een trolley de perfecte manier zijn om je collectie sterke dranken te etaleren. Het oogt mooi en dankzij de wielen breng je de volledige verzameling makkelijk tot bij je gasten, zonder dat je met alle flessen moet zeulen.

Bureautafels

Werk je soms van thuis, maar heb je hier geen aparte bureauruimte voor? Dan kan een bureautafel een elegante oplossing zijn. Bureautafels zijn doorgaans kleiner dan volwaardige bureaumeubels en door het ontbreken van opslagruimte zien ze er ook minder log uit.

Tafels online kopen bij Peeq

Bij Peeq vind je tal van kleine tafels van topmerken zoals Kartell, Woud, ferm LIVING, Normann Copenhagen en Muuto in alle mogelijke kleuren, stijlen en materialen. Voor elk interieur vind je bij ons de juiste bijzettafel of salontafel.

Een groot deel van deze tafels staat gewoon op voorraad in onze magazijnen. Dit betekent dat we jouw nieuwe tafeltje onmiddellijk kunnen leveren. Snel je keuze maken is dus de boodschap.

Philips HuePhilips Hue Het ingenieuze verlichtingssysteem van Philips, da’s slimme verlichting in een handomdraai waarin jij de touwtjes volledig in handen hebt.

Ontdek Philips Hue

dmlights Blogdmlights Blog Inspiratie en tips omtrent verlichting en andere woontopics. Ontdek de nieuwste designverlichting hier!

Bezoek onze blog

Volg ons op Instagram
Ontdek de laatste trends en nieuwigheden voor je interieur.
Categorieën

De inhoud van deze website, met inbegrip van handelsmerken, octrooien, copyrights, databaserechten, tekeningen en modellen, afbeeldingen, bedrijfs- en/of productnamen en/of andere (intellectuele eigendomsrechten), zijn beschermd door intellectuele eigendomsrechten die behoren tot Peeq of een rechtmatige derde. U mag geen beschermde inhoud zoals beschreven in dit artikel, gebruiken en/of wijzigen, met inbegrip van kopiëren, uitlenen, reproduceren, elk gebruik van Peeq database inhoud of elk gebruik op welke manier dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Peeq. Elke inbreuk wordt vervolgd op grond van de geldende wetgeving.