807354389340702
Home > Verlichting > Binnenverlichting

Binnenverlichting

Binnenverlichting in de kijker

Al onze acties rond binnenverlichting
Tijd voor cadeaus
De leukste cadeaus voor interieurliefhebbers.

Ontvang gratis onze Railverlichtingsgids

Ontvang onze Railverlichtingsgids nu gratis in je mailbox. Vul je e-mailadres en naam in en je kan meteen beginnen lezen. Ook word je gratis lid van onze nieuwsbrief met tal van verlichtingstips, acties en inspiratie.

Groot aanbod binnenverlichting, snel geleverd bij je thuis.

Lees meer over levertermijnen

Advies nodig? Onze verlichtingsexperts beantwoorden al jouw vragen.

Stuur ons een bericht, chat met ons of bel ons op. Aan jou de keuze

Laat je inspireren

Doe wooninspiratie op via onze verschillende kanalen.

Binnenverlichting online kopen

Alles begint met een plan

Een goede binnenverlichting vergt enig denk- en planwerk. En dat denkwerk doe je best vooraf, daar zijn zowat alle interieurontwerpers het er over eens. De juiste verlichting is namelijk allesbepalend voor de sfeer in huis, verlichting kan een interieur maken maar zeker ook kraken.

Start vanuit het gebruiksdoel

Vertrek bij het kiezen van verlichting steeds vanuit je noden. Verlichting binnenshuis moet in de eerste plaats praktisch zijn. Doorloop je interieur en bepaal ruimte per ruimte waarvoor je ze wenst te gebruiken. Is het een ruimte die enkel en alleen gebruikt wordt om te ontspannen? Dan heb je bijvoorbeeld minder licht nodig dan wanneer je in diezelfde ruimte ook papierwerk wilt kunnen uitvoeren.

Vier soorten verlichting

Binnenverlichting kan je onderverdelen in vier soorten.

  • Basisverlichting of algemene verlichting: het licht dat nodig is om een alledaags gebruik van de ruimte mogelijk te maken. Daarbij horen onder andere die groep inbouwspots in de eetkamer of keuken.
  • Sfeerverlichting: zoals het woord zelf al zegt, is deze verlichting bedoeld om sfeer te brengen, als aanvulling op de basisverlichting. Denk aan indirect licht van LED-strips vanuit een valse wand of een zacht tafellampje in de hoek van de woonkamer.
  • Accentverlichting: hiermee zet je belangrijke elementen zoals een schilderij, een beeld of gewoon een muur in je interieur letterlijk in de spotlight.
  • Functionele verlichting: dit soort licht is bedoeld voor het uitvoeren van een specifieke taak, zoals bureauwerk, koken of lezen.

Het moet wel gezegd, het onderscheid tussen deze verschillende soorten is soms blurry. Muurverlichting binnen kan zowel bijdragen tot de basisverlichting als zorgen voor sfeer in een kamer.

Volg ons op Instagram
Ontdek de laatste trends en nieuwigheden voor je interieur.

De inhoud van deze website, met inbegrip van handelsmerken, octrooien, copyrights, databaserechten, tekeningen en modellen, afbeeldingen, bedrijfs- en/of productnamen en/of andere (intellectuele eigendomsrechten), zijn beschermd door intellectuele eigendomsrechten die behoren tot Peeq of een rechtmatige derde. U mag geen beschermde inhoud zoals beschreven in dit artikel, gebruiken en/of wijzigen, met inbegrip van kopiëren, uitlenen, reproduceren, elk gebruik van Peeq database inhoud of elk gebruik op welke manier dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Peeq. Elke inbreuk wordt vervolgd op grond van de geldende wetgeving.