Meer dan 25 000 producten om uit te kiezen Klantendienst

De ultieme gids voor buitenlampen: Creëer de perfecte sfeer in je tuin

Op zoek naar buitenlampen voor jouw tuin? Ontdek de voordelen van elke lamp in ons helder overzicht. Maak je klaar voor sprankelende zomeravonden!

Zodra de eerste zonnestralen verschijnen, begint dat lentegevoel te kriebelen. Van lekker lang ontbijten in het weekend tot gezellige zomer barbecues met vrienden, zodra het zomer wordt is de tuin onze favoriete plaats. En dat tot lang nadat de zon ondergaat. 

Daarom is buitenverlichting van cruciaal belang. De juiste outdoor verlichting maakt van jouw tuin een ware buitenruimte. Maar hoe begin je nu aan de creatie van jouw tuinparadijs? En met zoveel type lampen op de markt, welke kies je dan best? Geen nood, wij maken voor jou een helder overzicht van de verschillende buitenlampen en hun voordelen.

First things first

Voor je jouw buitenlampen kan kiezen, maak je een overzicht van de verschillende plaatsen in jouw tuin waar je verlichting wil toevoegen. Verdeel deze onder in het doel van de verlichting. Start met de plaatsen waar je functionele verlichting nodig hebt, zoals een tuinpad, je voor- en achterdeur en je oprit. Vervolgens maak je een overzicht van de blikvangers in je tuin, zoals een mooie boom of struik. Hier wil je accentverlichting aan toevoegen. Heb je een goed beeld van waar je functionele verlichting en accentverlichting wil plaatsen? Dan kan je op lijsten waar je sfeerverlichting wil toevoegen. Door te spelen met indirecte verlichting creëer je diepte en schaduw

Tuinpalen

Tuinpalen zijn zonder twijfel de meest gebruikte outdoor verlichting. Ga je voor een moderne look of toch eerder landelijk? Tuinpalen bestaan in alle stijlen. Gebruik ze om je oprit of tuinpad te verlichten. Niet zeker hoeveel tuinpalen je nodig hebt? Reken op 1 tuinpaal elke 2 meter. Je kan ze ook toevoegen aan een platenborder als sfeerverlichting. Hou rekening met hoe hoog je planten zullen worden en stem je tuinpaal hierop af. 

Tuinpaal Absinthe ZenithTuinpaal SLV RustyFlos BellhopEglo Riforano

Prikspots

Heb je een mooie boom of struik die gerust in de schijnwerpers mag staan? Prikspots zijn de manier bij uitstek om accentverlichting toe te voegen in jouw tuin. Dit type verlichting geeft je heel wat flexibiliteit. Niet enkel is een prikspot richtbaar, ze zijn ook nog eens makkelijk te verplaatsen. Ideaal wanneer je beplanting nog niet helemaal volgroeid is, of wanneer je naargelang het seizoen je boom vanuit een andere hoek wil belichten.

Prikspot SLV LedPrikspot Reality Bolo SmallPrikspot Nordlux MonoPrikspot Absinthe Doran XL

Wandlampen

Wandlampen zijn dé manier om sfeer toe te voegen aan je tuin. Kies voor up-en downverlichting. Hun indirecte licht geeft diepte aan je tuin en voegen extra cachet aan je woning toe. Bovendien hebben wandlampen ook een functionele functie. Ze zijn ideaal om het wandelpad naast je woning op te lichten of als verlichting aan je voordeur. 

Wandlamp Wever & Ducré TubeWandlamp Nordlux AludraWandlamp Absinthe ZenithWandlamp Astro Messina

Grondspots

Overdag zijn grondspots zo goed als onzichtbaar. Ze integreren perfect in hun omgeving. Zodra het schemert, komen ze helemaal tot hun recht. Hun licht schijnt omhoog en heeft een oppervlak nodig om op te weerkaatsen. Plaats ze dus naast een boom of gebruik ze om je gevel op te lichten, het licht dat omhoog zijn wordt dan prachtig gereflecteerd

Grondspot SLV Dasar RoundGrondspot SLV Dasar Square Grondspot Absinthe AmandaGrondspot Bel Lighting Bolas

Tafellampen en vloerlampen

Op zoek naar dat extra beetje sfeer voor je buitentafel of lounge? Een tafellamp zorgt voor de sfeerverlichting waarnaar je op zoek bent. Mag het gerust wat meer zijn? Kies dan voor een outdoor staande lamp. Sommige modellen zijn zelfs oplaadbaar of werken op batterijen, perfect als je geen stopcontact bij de hand hebt.

Tafellamp Flos In VitroTafellamp Humble OneTafellamp Marset GingerTafellamp Muuto Piton

 

 

Wil je nog meer ontdekken over buitenverlichting en hoe je het beste uit elk type lamp haalt? Download dan ons e-book over buitenverlichting voor nog meer stralende ideeën en tips. Laat je tuin deze lente en zomer schitteren met de juiste verlichting!

 

Tuinverlichting