807354389340702
Home > Verpan > VP Globe

Verpan VP Globe


Verpan VP Globe - Bolvormige hanglamp

De Verpan VP Globe is een ontwerp van de Deen Verner Panton. Deze designer die niet alleen verlichting, maar ook tapijten, stoelen, tafels, behangpapier,... ontwerpt, wordt beschouwd als één van de meest invloedrijke designers uit Denemarken.

Model uit 1969

De Verpan VP Globe is een uniek model onder de hanglampen uit 1969. Deze VP Globe lamp is een variant van de Verpan Panto, een ander model uit de collectie van Verner Panton. De lamp lijkt op een grote luchtbel en de grote ruimte in de luchtbel zorgt ervoor dat het licht zich in de onmiddellijke omgeving diffuus verspreidt en tegelijk een aangename sfeer in de ruimte creëert.

Samenstelling van de hanglamp

Het omhulsel van de lamp bestaat uit transparant acrylaat, de reflectoren kunnen ofwel uit aluminium met gekleurde laklaag (wit, blauw en oranje) of uit wit opaak glas bestaan en hangen met stalen kabeltjes aan elkaar. De lamp zelf hangt met een stoffen koord aan een metalen plafondkapje (chroom).

Verder staat de handtekening van Verner Panton in het omhulsel gegraveerd als bewijs van zijn authenticiteit, want gegraveerde modellen zijn een handelsmerk van Verner Panton.

Beschikbaar in 2 diameters

De Verpan VP Globe is beschikbaar in 2 diameters en 2 kleuren, namelijk chroom en glas. Het gewicht van de Verpan VP Globe varieert volgens de diameter, 5 kg voor de diameter van 40 cm en 9 kg voor de diameter van 5 kg.

Voor de versie van 40 cm raden we een doorschijnende lamp van max 60 W aan, terwijl je voor de versie van 50 cm een doorschijnende lamp van max 75 W kan gebruiken. Deze lampen zijn wel niet inbegrepen. Wil je de lamp van de Verpan VP Globe vervangen? Maak dan de schroef onderaan de bol los en de helften van de bol openen zich.

In welke interieurs?

Tegenwoordig mogen interieurs wel dat tikkeltje anders zijn en daarom vind je deze lampen steeds meer terug in trendy woningen over de hele wereld.

Bestel de Verpan VP Globe veilig en tegen een gegarandeerd lage prijs via onze site en geniet van een gratis levering.

Philips HuePhilips Hue Het ingenieuze verlichtingssysteem van Philips, da’s slimme verlichting in een handomdraai waarin jij de touwtjes volledig in handen hebt.

Ontdek Philips Hue

dmlights Blogdmlights Blog Inspiratie en tips omtrent verlichting en andere woontopics. Ontdek de nieuwste designverlichting hier!

Bezoek onze blog

Volg ons op Instagram
Ontdek de laatste trends en nieuwigheden voor je interieur.

De inhoud van deze website, met inbegrip van handelsmerken, octrooien, copyrights, databaserechten, tekeningen en modellen, afbeeldingen, bedrijfs- en/of productnamen en/of andere (intellectuele eigendomsrechten), zijn beschermd door intellectuele eigendomsrechten die behoren tot Peeq of een rechtmatige derde. U mag geen beschermde inhoud zoals beschreven in dit artikel, gebruiken en/of wijzigen, met inbegrip van kopiëren, uitlenen, reproduceren, elk gebruik van Peeq database inhoud of elk gebruik op welke manier dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Peeq. Elke inbreuk wordt vervolgd op grond van de geldende wetgeving.