807354389340702

Ontdek meer over Royal Botania

Royal Botania Kris & Frank

Royal Botania - Een kleine historie

In 1992 besloten Kris Van Puyvelde en Frank Boschman om samen een bedrijf op te starten. Het oorspronkelijke plan was om tuinmeubelen in teak te importeren vanuit Indonesië. De kwaliteit van het materiaal bleek echter te slecht, dus al snel veranderde het duo van strategie.

Boschman en Van Puyvelde besloten om zelf kwaliteitsvolle teakmeubelen te produceren. Ze kozen voor de naam Royal Botania - een allusie op de natuurlijke schoonheid van botanische tuinen en de royale kwaliteit die ze wensten te bereiken.

Royal Botania Club

Een wereldwijd succesverhaal

Doorheen de jaren heeft Royal Botania haar focus verlegt. Het designmerk produceert tegenwoordig niet alleen meubelen, maar ook hoogstaande verlichting. Het team heeft zich uitgebreid en er wordt nu ook gebruikgemaakt van andere materialen, zoals aluminium en roestvrij staal.

Royal Botania heeft een uitstekende reputatie opgebouwd. Het bedrijf staat wereldwijd bekend als een betrouwbare producent van verfijnde en functionele verlichting. Voldoen aan de individuele vereisten van alle klanten staat dan ook centraal bij deze Belgische producent.

Royal Botania Beamy

"Only the rock lives forever"

Royal Botania zet zich in voor het milieu. Het teakhout wordt zorgvuldig geselecteerd en ook alle andere materialen zijn recycleerbaar. Elk product zal op een dag dan ook ophouden te bestaan. "Only the rock lives forever", zo omschrijven ze het zelf op hun website.

De ontwerpen van Royal Botania zijn zeer uiteenlopend. Het diverse assortiment zorgt ervoor dat heel wat mensen een lamp vinden die bij hen past.

Volg ons op Instagram
Ontdek de laatste trends en nieuwigheden voor je interieur.

De inhoud van deze website, met inbegrip van handelsmerken, octrooien, copyrights, databaserechten, tekeningen en modellen, afbeeldingen, bedrijfs- en/of productnamen en/of andere (intellectuele eigendomsrechten), zijn beschermd door intellectuele eigendomsrechten die behoren tot Peeq of een rechtmatige derde. U mag geen beschermde inhoud zoals beschreven in dit artikel, gebruiken en/of wijzigen, met inbegrip van kopiëren, uitlenen, reproduceren, elk gebruik van Peeq database inhoud of elk gebruik op welke manier dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Peeq. Elke inbreuk wordt vervolgd op grond van de geldende wetgeving.