807354389340702

Ontdek meer over Petite Friture

Amélie du Passage

Frisse kijk op design

Het Franse Petite Friture werd in 2009 in het leven geroepen door Amélie du Passage. De esthetische identiteit van dit designmerk is sinds de start organisch gegroeid vanuit 3 kernwaarden: intuïtie, fascinatie en overtuiging.

Petite Friture heeft een frisse kijk op hedendaags design. Centraal staat de creatie van verlichting die meer uitstraalt dan alleen maar schoonheid. Elk ontwerp vertelt dan ook een uniek verhaal en heeft als doel om te verrassen en meerwaarde te creëren in het leven van de gebruiker.

Petite Friture Unseen

Gewaagde collecties

Petite Friture is intussen meer dan een decennium lang actief op de verlichtingsmarkt. Dat vierden ze in 2020 met een nieuwe collectie, in samenwerking met vrouwelijk ontwerpersduo Milan Studio Pepe. De Unseen lampen passen perfect bij het bestaande portfolio van Petite Friture, met hun innovatieve, speelse en verfijnde design.

De vormgeving van de Unseen staat in het teken van pure eenvoud, met als resultaat een creatieve buizenconstructie die wat weg heeft van neonverlichting. De stijlvolle messing accenten vormen de perfecte finishing touch van dit unieke ontwerp.

Petite Friture Cherry

Duurzame ledverlichting

Petite Friture zet sterk in op de duurzaamheid van zijn producten, en dat is zichtbaar in elke stap van het productieproces. Zowel de materiaalkeuze als de constructie- en afwerkingsmethoden weerspiegelen hun ambitie om kwaliteitsverlichting met een lange levensduur te creëren.

Trends volgen is geen streefdoel. De focus ligt vooral op extra waarde creëren en verlichting op de markt brengen waarvan mensen jarenlang kunnen genieten. Het gebruik van milieuvriendelijke ledtechnologie en recycleerbare materialen was voor dit merk dan ook een logische stap. Creativiteit en een uitgesproken toekomstvisie, dat is voor Petite Friture de sleutel tot succes.

Volg ons op Instagram
Ontdek de laatste trends en nieuwigheden voor je interieur.

De inhoud van deze website, met inbegrip van handelsmerken, octrooien, copyrights, databaserechten, tekeningen en modellen, afbeeldingen, bedrijfs- en/of productnamen en/of andere (intellectuele eigendomsrechten), zijn beschermd door intellectuele eigendomsrechten die behoren tot Peeq of een rechtmatige derde. U mag geen beschermde inhoud zoals beschreven in dit artikel, gebruiken en/of wijzigen, met inbegrip van kopiëren, uitlenen, reproduceren, elk gebruik van Peeq database inhoud of elk gebruik op welke manier dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Peeq. Elke inbreuk wordt vervolgd op grond van de geldende wetgeving.