Nu 30% korting op buitenverlichting Klantendienst

VIPP

Tijdloze elegantie voor elke kamer

Functioneel design, dat is Vipp. Geen overbodige tierlantijntjes bij dit Deense merk, maar eerder strakke en elegante ontwerpen die uitblinken in hun doel. De producten van Vipp maken het mogelijk om zonder enige moeite elke kamer in huis, zelfs de kleinste, in te richten met tijdloze producten van de hoogste kwaliteit. Denk maar aan compacte vuilbakjes die het toilet opfleuren. De producten van Vipp maken ruimtes stijlvol en praktisch.

Ga op ontdekking

Laat je inspireren

Populaire producten

De eerste generatie

Wanneer de 17-jarige Holger Nielsen in 1932 een auto wint bij een loterij in een lokaal voetbalstadion besluit hij die te verkopen. Hoe zeer hij ook van auto's houdt, de jonge man heeft geen rijbewijs. Met het geld besluit hij iets te doen met zijn andere passie: staal. Hij koopt een draaibank en niet veel later begint hij zijn eigen metaalbedrijf in het Deense stadje Randers.

In 1939 komt zijn vrouw Marie met de vraag of hij voor haar een vuilbak kan creëren voor in haar kapsalon. Nielsen komt met een stalen pedaalemmer op de proppen en het blijkt een succes. De klanten van Marie, veelal vrouwen van dokters en tandartsen, zijn zo onder de indruk dat ze Nielsen vragen om de pedaalemmers ook te maken voor de praktijkruimtes van hun mannen. Na wat aandringen besluit Holger Nielsen om de productie op te schalen en al snel worden de pedaalemmers een gegeerd item in professionele middens.

De tweede generatie

Wanneer Holger Nielsen onverwacht overlijdt neemt zijn jongste dochter, Jette, het roer over. Ze krijgt het niet over haar hart om het levenswerk van haar vader verloren te laten gaan en besluit iets te doen wat vader Nielsen nooit gedaan had: ze gaat de pedaalemmers slijten op de particuliere markt.

Het is 2000 wanneer Jette haar grote doorbraak kent. Een gekend design grootwarenhuis besluit de vuilbak aan te bieden in haar winkels in Parijs en Londen. De weg naar succes ligt open voor de vastberaden Jette.

In tussentijd heeft ze ook haar eerste eigen ontwerp klaar, een toiletborstel. In het design blijft ze trouw aan de vormgeving van haar vaders vuilbak. Dit zal ze blijven doen in latere ontwerpen, waardoor er een mooie constante zit in het productaanbod van Vipp.

De derde generatie

Ook vandaag is Vipp nog steeds een familiebedrijf, met Kasper Egelund, zoon van Jette Nielsen als CEO. Hoewel het bedrijf ondertussen uitgegroeid is tot een internationaal vermaard merk, met een complete productcatalogus gaande van verlichting tot meubels en woonaccessoires, blijft het trouw aan de filosofie van oprichter Holger Nielsen: functionaliteit en kwaliteit voorop.

Om het met de woorden van Kasper zelf te zeggen: Wij dromen van een wereld met minder maar betere producten, waarbij we voorrang geven aan dingen die de tand des tijds doorstaan, eerder dan vervagende trends te volgen.

Vipp is een groep mensen, producten en plaatsen met als doel de manier waarop we met objecten leven te verfijnen door middel van interieurdesigns die lang meegaan.

VIPP