Meer dan 25 000 producten om uit te kiezen Klantendienst
Collectie
Melt

Tom Dixon

Modern Brits design

Tom Dixon: een gevierd Brits designmerk geboren uit gepassioneerd vakmanschap. Met een focus op ruwe materialen en innovatieve productie verwierf het snel bekendheid aan het eind van de 20e eeuw. Tom Dixon staat bekend om zijn opvallende verlichting, meubels en accessoires en blijft een wereldwijd publiek inspireren. Verfraai je huis met hun kenmerkende stijl, waarin praktisch nut en moderne elegantie samengaan.

Ga op ontdekking

Laat je inspireren

Populaire producten

Het Engels erfgoed als inspiratie

In 2002 richtte Tom Dixon het gelijknamige designmerk op, dit met het doel de Britse meubelindustrie te doen opleven. Deze getalenteerde man, van Tunesische afkomst, is een eigengevormde lasser en ontwerper. Zijn designcarrière op gebied van verlichting startte met het grote succes van de Jack Light, een multifunctionele vloerlamp.

Ondertussen is het designlabel wereldwijd gekend omwille van zijn gewaagde ontwerpen en gerespecteerde klassiekers. Gezien Tom Dixons expertise met ruwe metalen zijn veel van zijn armaturen herkenbaar aan de fascinerende combinatie van ruwheid en verfijnde elementen.

Enkele klassiekers van Tom Dixon

De Mirror Ball is uitgegroeid tot één van Tom Dixon's klassiekers. Deze bolvormige lamp heeft een reflecterende buitenafwerking, naar gelijkenis van een ruimtehelm. Het doel van dit ontwerp was een object te creëren dat door zijn sterk reflecterende eigenschappen in zijn omgeving zou verdwijnen. Dit was echter alles behalve het geval, dit prachtige ontwerp trekt alle aandacht naar zicht toe!

Een andere succesvolle collectie is de Tom Dixon Beat Light. De lampen uit deze serie worden handgemaakt in India, gelijkend op de traditionele, koperen waterkruiken uit het noorden.

Bijzondere productieprocessen

Tom Dixon ontwikkelt en verfijnt traditionele industriële processen om op innovatieve wijze tot verbazingwekkende designs te komen.

Een voorbeeld hiervan is de Etch collectie, gemaakt door het proces van etsen. Bij dit proces wordt metaal selectief blootgesteld aan zuur. Het resultaat is een gedetailleerd patroon dat zorgt voor een bewonderingswaardig schaduwspel.

De Tom Dixon Melt is het resultaat van vaccuum metaliseren. Dit is een reflecterende lamp met een organische, glooiende vorm die compleet verandert wanneer u hem aansteekt! Opeens verschijnt er een transparante massa met gloeiende en gouden accenten. Dit fascinerende resultaat doet denken aan een vloeibare druppel glas.

Ik was nooit van plan om ontwerper te worden - ik vond het gewoon leuk om dingen te repareren.

Tom Dixon