Nu 30% korting op buitenverlichting Klantendienst
Collectie
Clizia
Wandlampen
Tafellampen
Hanglampen

Slamp

Waar licht tot leven komt

Slamp valt echt op met zijn moderne, Italiaanse verlichting met unieke ontwerpen. Hun collectie toont een overvloed aan excentrieke creaties, met aandacht voor elk kleinste detail. Geïnspireerd door de wonderen van de natuur, laten ze hun ontwerpen naadloos aansluiten bij de nieuwste trends in de branche. Een van de meest geliefde armaturen van Slamp is de Clizia, die lijkt op een ochtendwolk die de eerste zonnestralen filtert. Sommigen zien er zelfs het speelse lichteffect van zonneschijn door de kruin van een boom in.

Ga op ontdekking

Laat je inspireren

Populaire producten

Slamp: een reis door kleur, geometrie en 'special effects'

Het Italiaanse Slamp werd opgericht in 1992 door Roberto Ziliani en was al direct een uitspringer in de Italiaanse design- en verlichtingswereld. Zijn prachtige ontwerpen en creatief hoogwaardige lampen verbinden oog voor detail met industriële productie.

Sinds de lancering van de allereerste collectie in 1994 is het succes van Slamp fel gegroeid. De groei van het merk was zelfs zo sterk dat het vandaag gezien wordt als een van de meest representatieve merknamen op het gebied van decoratieve designverlichting.

Interessante materialen

Een van de manieren waarop Slamp zich onderscheidt van zijn concurrenten is door het gebruik van innovatieve materialen. Zo begon het bedrijf met zijn eigen gepatenteerde materialen zoals Opalflex en Lentiflex. Door het gebruik van deze materialen zijn hun lampen uniek en direct herkenbaar.

Niet alleen zijn deze materialen prachtig, ze zijn ook milieuvriendelijk. Zo kunnen alle materialen gerecycleerd en hergebruikt worden. Doordat ze gebruik maken van een industriële koudeproductie komen er tevens geen schadelijke stoffen vrij. Alle grondstoffen die worden gebruikt door Slamp zijn in overeenstemming met de internationale normen van milieubescherming.

Internationale ontwerpers

Slamp is ook gekend voor hun samenwerking met bekende internationale ontwerpers. Zo heeft de in 2016 gestorven Zaha Hadid de prachtige Aria en Avia collecties ontworpen. De Flora collectie was dan weer een geesteskind van de Braziliaanse ontwerper Zanini de Zanine.

Een van de laatste architecten die hebben ontworpen voor Slamp zijn Doriana and Massimiliano Fuksas van het wereldberoemde architectenbureau Fuksas. Zij ontwierpen de Charlotte en Chantal collecties, met als rode draad een prachtige honingraatvorm.

Collecties die de perfecte balans bieden tussen internationale verlichtingsnormen en boeiend, origineel design.

Slamp