Nu 30% korting op buitenverlichting Klantendienst

Royal Botania

Belgische luxe voor buiten

Ontdek de elegantie van Royal Botania, een toonbeeld van luxueus buitenleven. Dit familiemerk met Belgische roots heeft de afgelopen 30 jaar naam gemaakt in de wereld van luxe buitenmeubilair. Royal Botania combineert onberispelijke esthetiek met onfeilbaar vakmanschap om je buitenruimte om te toveren in een waar toevluchtsoord van verfijning. Ervaar de charme van een elegant buitenleven met het prachtige assortiment meubels, verlichting en accessoires van het merk. Royal Botania - waar stijl en natuur elkaar ontmoeten.

Ga op ontdekking

Laat je inspireren

Populaire producten

Royal Botania - Een kleine historie

In 1992 besloten Kris Van Puyvelde en Frank Boschman om samen een bedrijf op te starten. Het oorspronkelijke plan was om tuinmeubelen in teak te importeren vanuit Indonesië. De kwaliteit van het materiaal bleek echter te slecht, dus al snel veranderde het duo van strategie.

Boschman en Van Puyvelde besloten om zelf kwaliteitsvolle teakmeubelen te produceren. Ze kozen voor de naam Royal Botania - een allusie op de natuurlijke schoonheid van botanische tuinen en de royale kwaliteit die ze wensten te bereiken.

"Only the rock lives forever"

Royal Botania zet zich in voor het milieu. Het teakhout wordt zorgvuldig geselecteerd en ook alle andere materialen zijn recycleerbaar. Elk product zal op een dag dan ook ophouden te bestaan. "Only the rock lives forever", zo omschrijven ze het zelf op hun website.

De ontwerpen van Royal Botania zijn zeer uiteenlopend. Het diverse assortiment zorgt ervoor dat heel wat mensen een lamp vinden die bij hen past.

Een wereldwijd succesverhaal

Doorheen de jaren heeft Royal Botania haar focus verlegt. Het designmerk produceert tegenwoordig niet alleen meubelen, maar ook hoogstaande verlichting. Het team heeft zich uitgebreid en er wordt nu ook gebruikgemaakt van andere materialen, zoals aluminium en roestvrij staal.

Royal Botania heeft een uitstekende reputatie opgebouwd. Het bedrijf staat wereldwijd bekend als een betrouwbare producent van verfijnde en functionele verlichting. Voldoen aan de individuele vereisten van alle klanten staat dan ook centraal bij deze Belgische producent.

Voor degenen die passie voor verfijning hebben ervaren, zal het gewone niet langer aantrekkelijk zijn.

Royal Botania