Meer dan 25 000 producten om uit te kiezen Klantendienst
Tafelaccessoires
Seating
Bijzettafels

Puik

Hedendaags Nederlands design op zijn best

Puik is de ultieme bestemming voor iedereen die op zoek is naar het beste van hedendaags Nederlands design. Met hun innovatieve aanpak stellen oprichters Freek Claessen en Daan Gescher sinds 2012 een scala van getalenteerde ontwerpers van eigen bodem voor aan de wereld. In navolging van hun unieke filosofie, herdefinieert Puik elke keer opnieuw wat het betekent om kwalitatieve producten te leveren die ook nog eens ecologisch verantwoord zijn.

Ga op ontdekking

Laat je inspireren

Popular products

De oprichters

Freek en Daan werkte jarenlang in sales en productie waar ze prachtige producten te zien kregen van Nederlandse designers. Die ontwerpers slaagden er maar niet in om tussen de massa het grote publiek te vinden tot puik werd opgericht.

Met hun achtergrond en kennis bouwde het duo een portfolio uit van ontwerpers die ze dankzij hun unieke aanpak konden lanceren in de design wereld. De producten die voort komen uit deze samenwerkingen veroveren keer op keer de winkels. Ongekend is misschien wel onbemind, maar dankzij Puik is dat riedeltje verleden tijd.

Het Puik concept

Producten die tijdloos zijn en waar je instant verliefd op wordt. Bij Puik weten ze als geen ander hoe ze dat moeten aanpakken. Hun producten roepen gevoelens op elke keer je ze gebruikt. Door te kiezen voor de beste kwaliteit zijn het items die je jaren later misschien nog wel wil doorgeven aan je kinderen, spullen waar ze later herinneringen aan ophalen.

De kleine dingen die het waard zijn om te herstellen, bij te houden en uiteindelijk weer door te geven. Hun keuze om de focus te leggen op kwaliteit en duurzaamheid past dan ook mooi binnen deze visie.

De Puik stijl

Voor Vlamingen en Nederlanders klinkt 'puik' erg bekend in de oren, hoewel het woord de laatste jaren wat minder populair is geworden. Het geeft wel perfect aan waarvoor het merk staat. Het staat voor mooie spullen, die net zoals het woord Puik zelf niet noodzakelijk hip of trendy hoeven te zijn, maar wel tijdloos en duurzaam.

Bij Puik doen ze dan ook niet mee aan hypes. Bij elke toevoeging aan de catalogus is het de bedoeling dat het nieuwe product voor minstens tien jaar in de collectie blijft. Dit geeft je ook de tijd om je Puik collectie langzaam maar zeker te vervolledigen. Zo gaat jouw interieur er ook helemaal puik uitzien.

We vragen de ontwerpers met wie we samenwerken om 'wow'-items te maken die zo iconisch zijn dat mensen ze onthouden.

Puik