Nu 30% korting op buitenverlichting Klantendienst
Collectie
Ambit
Hanglampen

Muuto

Tijdloze elegantie uit het Noorden

Afgeleid van het Finse woord 'Muutos', dat 'nieuw perspectief' betekent, is het merk ontstaan. Samen met topdesigners uit de Noorse landen streeft Muuto ernaar om tijdloze elegantie, functionaliteit en ambacht centraal te zetten in al hun ontwerpen. Dit merk laat je meeslepen door de verrassende en frisse elementen in hun creaties. Is groen je lievelingskleur of ben je meer fan van blauw? Je kan bij haast alle producten kiezen uit een ruim kleurenpalet. Eén ding is zeker: Voor ieder wat wils!

Ga op ontdekking

Laat je inspireren

Populaire producten

Het nieuwe Scandinavische perspectief

Muuto werd in 2006 opgericht door Peter Bonnen en Kristian Byrge. De naam Muuto werd niet toevallig gekozen. Een blik in het woordenboek leert ons dat muutos Fins is voor "nieuw perspectief".

Het doel van Muuto mag dan ook duidelijk zijn: nieuwe stappen zetten in het Scandinavische design. En daar slagen ze met glans in. Ondanks zijn jonge leeftijd is Muuto wereldwijd bekend als het merk dat voor fris en vrolijk design met respect voor de Scandinavische traditie zorgt.

Duurzaam design

Duurzaamheid en design zijn steeds nauwer met elkaar verbonden. Ook bij Muuto. Zo hebben zij zich vijf doelen vooropgesteld die als gids dienen voor hun werk nu en in de toekomst.

  • Uitstoot van broeikgassen verminderen met 50% tegen 2030.
  • Tegen 2030 moet al het gebruikte hout, zowel voor de productie als de verpakking van hun producten gerecycleerd of gecertifieerd zijn.
  • Stoppen met gebruik van piepschuim tegen 2025.
  • Minimum 75% van het gebruikte plastiek voor producten en verpakkingen moet gerecycleerd zijn tegen 2030.
  • Vervangonderdelen beschikbaar maken voor alle producten waar het kan.

Vakmanschap en emotie

Muuto's eigen team van gepassioneerde ontwerpers werkt samen met hedendaagse designers die dezelfde visie delen. Met een blik op de toekomst gaan ze continue op zoek naar nieuwe en innovatieve manieren om materialen te verwerken. Aandacht voor de rol die vakmanschap en duurzaamheid spelen zonder in te boeten op comfort en stijl.

De designs van Muuto zijn ontworpen om emoties op te roepen. Een kamer binnenlopen en je goed voelen. De wetenschap dat een item in het ene interieur een elegante en zachte uitstraling kan hebben en in een ander het luidruchtige statement kan zijn. Items die je thuis doen voelen en zonder de welke jouw huis niet langer als een thuis aanvoelt.

Objecten beïnvloeden onze indruk van de ruimte en hoe we ons voelen in hun aanwezigheid

Muuto