Meer dan 25 000 producten om uit te kiezen Klantendienst
Hanglampen
Collectie
Swirl

LZF

De betoverende kracht van hout

LZF begrijpt het magische effect van hout in verlichting en creëert een warme en gezellige sfeer in huis. Sinds 1994 zijn ze een succesvol verlichtingsmerk dat gespecialiseerd is in houten armaturen. Bij LZF zijn ze meesters in het verwerken van hout in hun armaturen, waardoor je verzekerd bent van een unieke lamp van hoge kwaliteit voor thuis. Neem bijvoorbeeld de Dandelion, een lamp die moeiteloos elke kamer omtovert tot een gezellige oase.

Ga op ontdekking

Laat je inspireren

Populaire producten

Houten armaturen

LZF is een Spaanse designstudio die sinds 1994 bijzondere armaturen op de markt brengt. Alle ontwerpen van dit merk worden gemaakt van fineer, een zeer dunne laag hout die gesneden wordt uit de stam. Het is een materiaal dat regelmatig gebruikt wordt voor interieurtoepassingen.

De ongezien warme sfeer die een houten armatuur uitstraalt is een van de grootste pluspunten van dit materiaal ten opzichte van bijvoorbeeld metaal of kunststof. LZF excelleert in de nichemarkt van houten lampen, met haar prachtige designs en bijzonder hoge afwerkingsgraad.

Tal van getalenteerde designers

Dat LZF het goed doet in de verlichtingswereld, wordt bewezen door de meer dan 30 awards die het merk tot nu toe in de wacht heeft gesleept. Dandelion en New Wave zijn slechts enkele van de ontwerpen die al in de prijzen vielen.

LZF werkt samen met heel wat getalenteerde designers. Zo heeft Iers ontwerper Ray Power al verschillende succesvolle lampen voor het merk gecreëerd, waaronder Nut en Air. Ook Miguel Herranz, Burkhard Dämmer en Remedios Simon hebben er al een samenwerking met LZF opzitten.

Een uniek assortiment

Het assortiment van LZF omvat heel wat hanglampen, staanlampen, tafellampen en wandlampen. Het ene ontwerp is wat meer ingetogen dan het andere, maar ze zijn allemaal even uniek. Het blijft erg bijzonder om te zien welke schitterende vormen er met hout gemaakt kunnen worden.

LZF maakt trouwens niet alleen esthetisch aantrekkelijke ontwerpen, de lampen van het merk zijn ook steeds milieuvriendelijk. Het fineer dat wordt gebruikt is bijvoorbeeld gecertificeerd door de Forest Stewardship Council, een non-profitorganisatie die een verantwoord beheer van bossen nastreeft.

Wij zijn LZF, schilderen, kunst en muziek hebben ons gebracht tot waar we nu zijn.

LZF