Meer dan 25 000 producten om uit te kiezen Klantendienst
Hanglampen
Collectie
Random Solo
Collectie
A-tube
Plafondlampen

Lodes

Waar kunst en licht samenkomen

Lodes, voorheen bekend als Studio Italia Design Lighting, vindt zijn oorsprong sinds 1959 in Venetië. Het heeft wereldwijde erkenning gekregen voor zijn uitzonderlijke verlichting en artistieke ontwerpen. Met een breed scala aan producten bedient Lodes een divers publiek en biedt het een uitgebreide selectie hanglampen, wandlampen en plafondlampen. Bij Lodes wordt technologische expertise naadloos gecombineerd met innovatief design, wat resulteert in ongeëvenaarde kwaliteit en stijl. Elke Lodes-lamp vertelt een verhaal van vakmanschap, elegantie, en de magie van licht.

Ga op ontdekking

Laat je inspireren

Populaire producten

Lodes, de nieuwe naam van Studio Italia

Van 1950 tot 2020 was Lodes in de designwereld bekend onder de naam Studio Italia, dat werd opgericht door Angelo Tosetto. Momenteel wordt het verlichtingsbedrijf gerund door zijn kleinzoon Massimiliano, die naar aanleiding van het 70-jarig bestaan van de familiezaak de naam veranderde naar Lodes.

Met Lodes, komende van het Latijnse woord 'Laude' (lof, onderscheiding, eerbetoon), wil Massimiliano een eerbetoon brengen aan zijn grootvader. Onderscheiding en lof staan dan weer voor hun unieke ontwerpen van vroeger en nu, die een perfecte mix vormen tussen esthetische verfijning en uitmuntend design.

Een duidelijke stijlevolutie

De armaturen van Lodes zijn erg herkenbaar door hun evenwichtige materiaalgebruik. Glas en metaal vloeien naadloos in elkaar over en vormen samen een prachtig geheel. Er werd vooral in de beginperiode dikwijls gekozen voor koper, messing of roestvrij staal.

Tegenwoordig maakt het merk vaker gebruik van moderne materialen zoals kunststof. Ook de designs hebben een duidelijke evolutie doorgemaakt: waar er vroeger vooral sprake was van traditionele vormgeving, denkt Lodes nu wat vaker out of the box.

Getalenteerde ontwerpers en ingenieurs

Lodes wordt verkocht in meer dan 90 verschillende landen en wordt steeds populairder bij het grote publiek. Het bedrijf werkt dan ook samen met een groot aantal getalenteerde ontwerpers, ingenieurs en architecten.

één van de meest bekende ontwerpen is de Kelly, een elegante en hedendaagse lamp. Helemaal anders qua uitstraling, maar ook erg geliefd, is de Nostalgia. Deze opvallende pendellamp vertoont grote gelijkenis met een kerstornament, met haar weerspiegelende metalen frame.

Design is niet langer een drijfveer voor eigenheid: het is een voorwaarde geworden voor producten van hoge kwaliteit. Een goed ontwerp en goede ontwerpers zijn verantwoordelijk voor het bevorderen van de relatie tussen producten en gebruikers, tussen vormen en ervaringen.

Lodes