Meer dan 25 000 producten om uit te kiezen Klantendienst

Il Fanale

Duurzame verlichting met karakter

In 1979 is het merk Il Fanale geboren. Toewijding en vastberadenheid hebben het merk gevormd tot wat het vandaag is: Een internationaal merk van unieke, originele en kwaliteitsvolle verlichting. Het begon allemaal toen Fausto Dalla Torre samen met zijn vrouw Luisa Martin een nieuw avontuur wou aangaan. Na jarenlang in de metaalsector gewerkt te hebben, startten ze hun eigen bedrijf, Il Fanale. De Fiori di Pizzo en de London zijn enkele van hun prachtige lampen. Fiori di pizzo: https://www.peeq.be/il_fanale/fiori_di_pizzo Londen: https://www.peeq.be/il_fanale/london

Ga op ontdekking

Laat je inspireren

Populaire producten

Il Fanale - Vintage verlichting

Il Fanale werd opgericht in 1979 in San Biagio di Callalta, dichtbij Treviso. Het merk wordt gekenmerkt door de passie voor traditionele productiemethoden in metaalbewerking. Voor het ontwerpen van haar lampen bewerkt Il Fanale ruwe materialen van hoge kwaliteit op een uiterst fijne manier.

Deze bewerkingsmethoden worden steeds geoptimaliseerd om tot de beste exclusieve resultaten te komen. Il Fanale is daarmee een typisch Italiaans merk opgestart door Luisa Martin en Fausto Dalla Torre, twee meesters in het werken met klassieke materialen.

Drijfveren achter het succes

De neus voor ondernemen, de hoge mate van specialisatie, de kwaliteit van de materialen, de creativiteit van de ontwerpers en de innovativiteit van de productiemethoden waren en zijn nog steeds de motoren achter de internationale groei van het Il Fanale merk.

Dankzij het commerciële succes van de Il Fanale producten moesten ze op zoek naar verbeterde en snellere productiemethoden zonder afbreuk te doen aan de fijne en elegante afwerking. Hierbij was de vergaarde technische kennis over de jaren cruciaal.

Kenmerkende vintage look<

Verfijnde en smaakvolle verlichting met een antieke toets is hetgeen waarmee Il Fanale zich wil onderscheiden. Dankzij hun bevalligheid passen de armaturen in bijna elke omgeving. De Il Fanale collecties zijn bovendien tijdloos en verlichten reeds 30 jaar talrijke private en publieke plaatsen.

Alle Il Fanale lampen hebben een rustiek maar tegelijkertijd toch een hedendaags uiterlijk. De verlichting van dit merk ondersteunt het gebruik van energiebesparende lampen en voldoet aan de hoogste veiligheidsvereisten. De Anita en de Casale zijn slechts twee voorbeelden van de talrijke Il Fanale collecties.

Elke collectie heeft een essentie, een samensmelting van materialen en emoties.

Il Fanale