Nu 30% korting op buitenverlichting Klantendienst
Collectie
Scraplights
Collectie
Roest
Collectie
Wick

Graypants

Design met verantwoordelijkheid

Bij Graypants draait alles om creativiteit en duurzaamheid. Dit merk is ontstaan uit een startup in een garage in Seattle en heeft wereldwijd harten veroverd met zijn milieuvriendelijke ethos. Elk Graypants-product heeft een innovatief ontwerp en is gemaakt van verantwoord gewonnen materialen, waaronder veel karton. Vooral hun bekende verlichtingscollecties nodigen je uit om je ruimte te verlichten en tegelijkertijd bij te dragen aan een groenere planeet.

Ga op ontdekking

Laat je inspireren

Populaire producten

Uitgelicht

Populaire collecties

De designstudio Graypants werd in 2008 te Seattle opgericht door twee oud-studenten architectuur, Seth en John. Wat begon als een droom is ondertussen uitgegroeid tot een succesvolle en veelzijdige onderneming.

Alles begon met de succesvolle Scraplight serie. Deze serie representeert meteen de waarden Graypants: verantwoord ontwerp, verantwoorde materialen en verantwoorde productie. Deze waarden vormen de kern voor hun andere prachtige collecties, zoals de Kerflights serie.

In 2012 werd de Amsterdam studio opgericht als centrum voor de Europese productie en distributie. Vanuit hun designstudio's in Amsterdam en Seattle gaan ze lokaal op zoek naar karton. Het is dus best mogelijk dat jouw oud karton wordt omgetoverd tot een prachtige Scraplight!

Sociaal en ecologisch verantwoorde productie

Graypants hecht veel belang aan het ecologisch en sociaal verantwoord produceren van hun verlichting. Dit blijkt uit hun samenwerking met een sociaal programma in Nederland voor de productie van hun Scraplights. Via dit programma worden personen met een functiebeperking tewerkgesteld terwijl ze leren over recyclage.

Het karton wordt zorgvuldig gesneden door middel van een lazer en handmatig samengesteld met een non-toxische lijm. Vervolgens worden de lampen ingesmeerd met milieuvriendelijke brandvertragers. Laat je echter niet vangen: dit zijn alles behalve breekbare modellen!

De creatieve honger van Graypants

De creatieve honger van het designlabel reikt voorbij designverlichting tot architecturale installaties en publieke kunstwerken. Een voorbeeld hiervan is de Cloud, een luster in de vorm van een wolk opgebouwd uit maar liefst 25000 pingpongballetjes. Via hun unieke en creatieve projecten vestigt het team ook de aandacht op milieubewust leven. Zo werd hun project "Balen" ontworpen om het bewustzijn rond afval in oceaan te verhogen.

De gedurfde creativiteit van Graypants leidt tot gevarieerde ontwerpen in producten, architectuur en andere prachtige objecten over de hele wereld.

Graypants