Nu 30% korting op buitenverlichting Klantendienst
Collectie
Postkrisi
Collectie
Lederam

Catellani & Smith

Oog voor ieder detail en focus op kwaliteit

Ontdek de fascinerende designs van het Italiaanse verlichtingsmerk Catellani & Smith. Sinds 1989 hebben ze een sterke reputatie opgebouwd in de industrie door traditionele technieken te combineren met moderne materialen. Het resultaat? Adembenemende verlichtingsarmaturen die ruimtes transformeren en de aandacht trekken. Geïnspireerd door zonlicht en maanlicht hebben hun ontwerpen een gouden touch. Met oog voor detail en een focus op kwaliteit biedt Catellani & Smith een verlichtingservaring die zowel tijdloos als eigentijds is.

Ga op ontdekking

Laat je inspireren

Populaire producten

Van kunst naar technologie

Catellani & Smith zag het levenslicht in 1989, naar aanleiding van een meeting die vier jaar eerder had plaatsgevonden. Carlo Catellani en Logan Smith besloten de handen in elkaar te slaan en een bedrijf op te starten dat gespecialiseerd is in het ontwerpen van decoratieve lampen en andere voorwerpen.

Ook al startte het merk als een soort van kunstatelier, vandaag de dag behoort Catellani & Smith tot de absolute top in de verlichtingssector. Ze maken voor hun ontwerpen dan ook gebruik van de meest vergevorderde lichttechnologie.

Oog voor detail

De ontwerpen van Catellani & Smith zijn steeds tot in de puntjes uitgedacht en afgewerkt. Een element dat regelmatig terugkeert in hun designs is een gouden bekleding aan de binnenkant van de lampenkap. De Stchu-Moon en de Postkrisi zijn hier uitstekende voorbeelden van.

Een bijzonder hoogtepunt voor het bedrijf was de verkiezing van de Fil de Fer als een voorbeeld van uitmuntend Italiaans design. De lamp kreeg als beloning een plaatsje in het Italiaanse paviljoen tijdens de World Expo 2010, een expositie die plaatsvond in Shanghai.

Een nauwgezet productieproces

Het maken van een Catellani & Smith lamp gaat gepaard met een nauwgezet productieproces. Het uiteindelijke resultaat vloeit voort uit de combinatie van een visie van de ontwerper en het vakmanschap van de uitvoerder.

Elke lamp ziet eruit als een kunstwerk en weerspiegelt hoe het allemaal begon voor Catellani & Smith: als twee andersdenkende geesten die op een pre-industriële manier handmatig lampen produceerden. In essentie is er dus niet zo veel veranderd.

Ik minimaliseer mijn creaties graag. Uiteindelijk zijn het gewoon lampen. Maar ik stop er alles van mezelf in, al mijn onderzoek, aandacht, expressie.

Catellani & Smith