Nu 30% korting op buitenverlichting Klantendienst
Collectie
Knot
Collectie
Night Birds
Collectie
Muffins
Collectie
Memory

Brokis

Boheems handgeblazen glas op zijn mooist

Brokis, opgericht in Tsjechië in 2006, vertegenwoordigt de charme van handgeblazen glas, een techniek die van generatie op generatie wordt doorgegeven. Elk product wordt zorgvuldig met de hand gemaakt en belichaamt een diepe waardering voor glas, het delicate materiaal dat de kern vormt van hun creaties. Hun ontwerpen, zowel elegant als functioneel, zijn een bewijs van de toewijding van het merk aan kwaliteit en de artistieke mogelijkheden van het ambacht. In elk stuk van Brokis vind je een unieke mix van schoonheid, vakmanschap en een vleugje buitengewoon.

Ga op ontdekking

Laat je inspireren

Populaire producten

Artisanaal vakmanschap

Het blazen van glas is een kunst op zich. Aan elk exemplaar werken minstens 30 personen vooraleer het volledig af is. Om geen bubbels in het glas te veroorzaken moet het glas geblazen worden aan een gelijkmatig tempo. Geen lachertje aangezien de inhoud van de lampen relatief groot is. Ook de hitte die erbij komt kijken zal je versteld doen staan. Zo haalt het gesmolten glas een temperatuur van maarliefst 1400°C en wordt het in de juiste vorm geblazen bij 700°C. De toewijding, de kunst en de werkijver van deze arbeiders zorgen voor prachtige, artisanale verlichting van hoge kwaliteit.

Een stukje geschiedenis

Jan Rabell, een Tsjechische ondernemer, kreeg in 1997 het bedrijf Janštejn Glassworks in handen. De rijke historiek van deze glasblazerij gaat terug tot aan het begin van de 19e eeuw. In de beginjaren werd voornamelijk het glas voor ramen en vazen geproduceerd. Later verschoof de aandacht naar lampenkappen en verlichting. Deze jarenlange, artisanale kennis in combinatie met enkele moderniseringen van het bedrijf en het toevoegen van design zorgde in 2010 voor het ontstaan van Brokis.

Tijdloos en exclusief design

De Brokis designs zijn werkelijk ware pareltjes van glas. Een prachtig voorbeeld hierbij is de Brokis Shadows hanglamp. De subtiele, elegante glooiingen in glas zijn een ware lust voor het oog. Ook het contrast van de Brokis Knot valt meteen op. Enerzijds is het glaswerk van een heel fijne en precieze makelij, waar tegenover de robuustheid van een ruw touw staat die doorheen het glas getrokken wordt. De glazen lampen van Brokis hebben allen een tijdloos karakter, waardoor deze in haast elk interieur passen.

Het Tsjechische topverlichtingsmerk Brokis staat voor de combinatie van verfijnd design, topkwaliteit en het opmerkelijke vakmanschap van Boheemse glaskunstenaars.

Brokis