Meer dan 25 000 producten om uit te kiezen Klantendienst

Welk type grondspots plaats ik best in de vloer van mijn terras?

Als je louter de contouren van je terras wenst te benadrukken, kies je best voor grondspots met een lage lichtopbrengst en/of diffuus licht. Te felle grondspots kunnen op die plaats voor verblinding zorgen. Het is voldoende dat de spots gewoon oplichten zonder een felle lichtstraal af te geven.
 

Grondspots terras

Als de grondspots meer moeten doen dan alleen oplichten en wel degelijk iets (bijvoorbeeld de buitenmuur) moeten verlichten, kan je wel voor spots met een grotere lichtoutput gaan. Licht wordt immers pas zichtbaar als het ergens tegenaan schijnt, in dit geval valt de lichtstraal op de muur.
 

Grondspots terras

Let tevens op de beschermingsklasse tegen stof en water (IP-waarde) bij de aankoop van grondspots. Niet elke spot is namelijk geschikt voor gebruik buitenshuis. Er zijn een aantal zaken waar je zeker rekenening moet mee houden bij het installeren van grondspots buiten.
 
Naast grondspot worden vaak waterdichte LED-strips gebruikt om de contouren van een terras te verlichten. Waar grondspots voor puntverlichting zorgen, tonen LED-strips een mooie egale lijn.
 

E-book buitenverlichting