Meer dan 25 000 producten om uit te kiezen Klantendienst

Waar moet ik op letten bij spots in een betonnen plafond?

Voor de installatie van spots in een vol plafond (bv. welfsels, predallen,…) raden wij ronde gaten aan. Deze zijn makkelijk te boren met behulp van een klokboor – door jezelf of een gespecialiseerde firma. Deze boringen zorgen voor een mooie aflijning zonder overtollige snijlijnen.
 
Het is best om vóór deze boringen reeds een model van inbouwspots te kiezen. Zo heb je meteen de juiste diameter. Nog geen model gevonden? Ga dan voor een standaarddiameter van 80 mm. Voor deze grootte is er de meeste keuze. Qua diepte kiest men meestal voor 10 à 12 cm. Verder hebben inbouwspots voor een vol plafond bladveren nodig.
 
Wat voltage betreft bestaan er inbouwspotjes die werken op 230V en spots op 12V. In de meeste gevallen wordt er gebruik gemaakt van 230V-spots, die zijn ook het eenvoudigst om te installeren.
 
Wil je zelf aan de slag gaan met de installatie van je inbouwspots, maar heb je nog vragen? Onze klantendienst helpt je met plezier verder!
 

Bladveren afbeelding

 

Inbouwspots online bestellen

Nu je weet waar je rekening moet mee houden, kan je met een gerust hart overgaan tot het bestellen van je inbouwspots. We hebben voor jou alvast alle spots voor volle plafonds opgelijst. Jij hoeft enkel nog jouw favorieten uit te kiezen.
 

Ontdek alle inbouwspots

 
Wil je nog meer te weten komen over inbouwspots? Ons gratis E-book Inbouwspots geeft je een antwoord op de meest gestelde vragen aan onze lichtspecialisten.