Nu 30% korting op buitenverlichting Klantendienst

Hoe kan ik makkelijk een hanglamp decentraal boven de tafel of in een ruimte hangen?

Soms zit het lichtpunt in je plafond niet op de juiste plaats, bijvoorbeeld een halve meter naast het midden van de eettafel. Dit probleem is makkelijk op te lossen door middel van hanglampen met een decentrale ophanging.
 
Deze decentrale ophanging is mogelijk op vier manieren: lampen met een verstelbare arm, ophangklemmen en metalen kabels en railverlichting.
 

1. Lampen met een verstelbare arm

Er zijn plafondlampen verkrijgbaar met een richtbare metalen arm, zoals de Artemide Tolomeo Sospensione Decentrata, zodat je steeds op de juiste plaats licht hebt. Lampen met een verstelbare arm hebben meestal geen groot bereik tussen het stroompunt en de lamp zelf, maar zijn dus wel erg handig om een kleine afstand te overbruggen tussen het stroompunt en het centrale punt.
 

Lamp met verstelbare arm

2. Ophangklemmen

Een andere oplossing zijn ophangklemmen. Met deze klemmen wordt de pendel een tweede keer aan het plafond bevestigd, zodat de lamp op de juiste plaats hangt. Een goed voorbeeld is hier de Flos Aim. Hanglampen met ophangklemmen hebben een groot bereik dankzij hun lange ophangkabels van soms wel 3 meter of meer.
 

Lamp met verstelbare arm

3. Metalen kabels

Sommige hanglampen zijn uitgerust met dunne metalen kabels. Op deze manier kan de rozet decentraal opgehangen worden. De Foscarini Troag maakt ook gebruik van deze methode. Het bereik is hier afhankelijk van de breedte van de pendel en de ruimte die je hebt om je eettafel zo te verplaatsen dat de lamp er centraal boven hangt.
 

Lamp met metalen kabels

4. Railverlichting

Railverlichting is de meest flexibele verlichtingsoplossing, omdat je vanuit één stroompunt in de kamer de hele ruimte van licht kan voorzien. De vorm en de lengte van de rails zijn volledig aanpasbaar waardoor je er letterlijk alle kanten mee uit kan.
 
Elke hanglamp van minder dan 5kg kan je monteren op een railverlichtingsysteem. Sommige hanglampen zijn reeds voorzien van de juiste adapter, maar je kan de adapters ook apart verkrijgen om je favoriete pendel op te hangen.
 

Railverlichting