807354389340702

Ontdek meer over Flos

Achille Pier en Giacomo Castiglioni

Italië, de bakermat van interieurdesign

Flos werd reeds in 1962 opgericht door Dino Gavina en Cesare Cassina. Dit in aanwezigheid van een duidelijke visie: Italië zou de bakermat van interieurdesign worden. Door de samenwerking met gewaardeerde designers zoals de gebroeders Castiglioni en Tobia Scarpa stond Flos vanaf het eerste moment garant voor succesvolle designs. Een voorbeeld hiervan is de Flos Arco, dé lamp die de klassieke luchter boven de eettafel verving.

Ondertussen is Flos uitgegroeid tot een gerenommeerd designlabel dat samenwerkt met bekende ontwerpers en aanstormend talent. We konden Flos feliciteren met verschillende designawards en hun designs worden vertoond in musea verspreid over de hele wereld.

Flos Skygarden

Flos designs: tijdloos of retro?

Het merk brengt innovatieve verlichting zonder daarbij het verleden te vergeten. De ontwerpers gaan vaak voor de ultieme combinatie tussen nostalgische elementen, zoals het traditionele bedlampje uit grootmoeders tijd, en hypermodern design. Het resultaat is een tijdloos en volmaakt design dat alle grillen van de mode doorstaat.

Zo werd het succesvolle ontwerp van de Flos Miss K geïnspireerd door de vormen van een klassieke tafellamp. De binnenkant van de moderne Flos Skygarden is dan weer bekleed met prachtige, klassieke ornamenten.

Logo Flos

Innovatie

Reeds vanaf het begin vormde doorgedreven onderzoek de weg naar het exploreren van nieuwe materialen en technologieën. Zo ging het ontstaan van het designlabel samen met het verkennen van de Coccoon techniek. Deze techniek bestaat uit het omwikkelen van een metalen frame met een soort hars. De Flos Gatto en Flos Fantasma zijn prachtige voorbeelden van deze fascinerende werkwijze.

Vandaag is Flos dan ook één van de koplopers in het onderzoek naar LED en OLED techonologie. Bij het ontwerpen van hun verlichting speelt ecologisch verantwoord produceren tevens een belangrijke rol.

Volg ons op Instagram
Ontdek de laatste trends en nieuwigheden voor je interieur.

De inhoud van deze website, met inbegrip van handelsmerken, octrooien, copyrights, databaserechten, tekeningen en modellen, afbeeldingen, bedrijfs- en/of productnamen en/of andere (intellectuele eigendomsrechten), zijn beschermd door intellectuele eigendomsrechten die behoren tot Peeq of een rechtmatige derde. U mag geen beschermde inhoud zoals beschreven in dit artikel, gebruiken en/of wijzigen, met inbegrip van kopiëren, uitlenen, reproduceren, elk gebruik van Peeq database inhoud of elk gebruik op welke manier dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Peeq. Elke inbreuk wordt vervolgd op grond van de geldende wetgeving.