807354389340702
Home > Verpan > Spiral

Verpan Spiral


Verpan Spiral - Kristalachtige lichtreflecties

De Verpan Spiral is een creatie van Verner Panton. Deze designmythe uit Denemarken waagde zich in zijn carrière aan het design van tapijten, stoelen, tafels, behangpapier, verlichting,... Hij wordt beschouwd als één van 's werelds meest geapprecieerde designers.

Kristallen luster zonder kristal

De Verpan Spiral is een model uit 1969 van Verner Panton. Het is weer een mooi voorbeeld van een experiment met kleuren en vormen van Verner Panton. De opzet van deze lamp was het ontwerpen van een hanglamp met dezelfde reflectie-effecten als een kristallen luster, maar zonder het gebruik van kristal.

In plaats van kristal werd gekozen voor een soort plexi (kunststof) met blinkende afwerking. De plexi spiralen draaien door invloed van de warmte van de lichtbron rond hun as en zorgen constant voor nieuwe dynamische lichtprojecties. Een magische sfeer is wat volgt...

Hanglamp met één of meer spiralen

Het gaat hier om een hanglamp bestaande uit een bundel spiralen hangende aan één of meerdere nylon of stalen draden. De spiralen zijn dan onderling weer verbonden met kleine ringetjes en in de plafondplaat is de handtekening van Verner Panton gegraveerd, zoals dit ook het geval is bij andere van zijn modellen.

Verscheidene kleuren

De Verpan Spiral is beschikbaar in verschillende kleuren: goud, zilver, rood-paars, metaalkleur, wit en chroom. De hoogte en diameter van deze hanglamp variëren naargelang het aantal spiralen.

Succesvol model

Het is een echte lust voor het oog en mag niet ontbreken in woningen van mensen die houden van net ietsje meer. Dit model heeft door de jaren heen een groot succes gekend en is terug te vinden op heel wat plaatsen wereldwijd.

Koop de Verpan Spiral aan een scherpe prijs en veilig via onze site, en geniet bovendien van een gratis levering aan huis.

Philips HuePhilips Hue Het ingenieuze verlichtingssysteem van Philips, da’s slimme verlichting in een handomdraai waarin jij de touwtjes volledig in handen hebt.

Ontdek Philips Hue

dmlights Blogdmlights Blog Inspiratie en tips omtrent verlichting en andere woontopics. Ontdek de nieuwste designverlichting hier!

Bezoek onze blog

Volg ons op Instagram
Ontdek de laatste trends en nieuwigheden voor je interieur.

De inhoud van deze website, met inbegrip van handelsmerken, octrooien, copyrights, databaserechten, tekeningen en modellen, afbeeldingen, bedrijfs- en/of productnamen en/of andere (intellectuele eigendomsrechten), zijn beschermd door intellectuele eigendomsrechten die behoren tot Peeq of een rechtmatige derde. U mag geen beschermde inhoud zoals beschreven in dit artikel, gebruiken en/of wijzigen, met inbegrip van kopiëren, uitlenen, reproduceren, elk gebruik van Peeq database inhoud of elk gebruik op welke manier dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Peeq. Elke inbreuk wordt vervolgd op grond van de geldende wetgeving.