807354389340702
Home > Verpan > Moon

Verpan Moon


Verpan Moon – Maanvormige hanglamp

Verner Panton is de designer van de Verpan Moon. Hij heeft zijn faam opgebouwd als ontwerper van verlichting, maar ook van tapijten, stoelen, tafels, behangpapier,… en wordt beschouwd als één van de meest invloedrijke Deense designers.

Eerste model van Verner Panton

De Verpan Moon wordt beschouwd als één van de vroegste armaturen uit de collectie van Verner Panton. Dit tijdloos en schitterend model werd gemaakt in samenwerking met een andere Deense designer Louis Poulsen.

Twee verschillende uitvoeringen

Het armatuur van de Verpan Moon bestaat uit 10 ringvormige lamellen, die de centraal geplaatste lichtbron omringen. De lamellen dienen als reflectoren en laten het licht zachtjes doorsijpelen. Er zijn 2 afmetingen beschikbaar van de Verpan Moon (Small: diameter van 34 cm Large: diameter van 44,5 cm) en deze hanglamp wordt geleverd met een plafondbevestiging van chroom en een witte kabel uit textiel, waaraan het armatuur hangt.

Beweegbare lamellen

De 10 ringvormige lamellen zijn zo gemaakt dat je ze kan verplaatsen. Pas het licht in de kamer en de lichtintensiteit aan, door de positie van de lamellen te verstellen. Zo creëer je een prachtig licht- en schaduwspel.

De Verpan Moon heeft zijn naam zeker niet gestolen, zijn uitzicht en kleur verwijzen effectief naar de maan.

Langdurige verlichting

De maximale Wattage van de Verpan Moon is 60W voor het kleine model en 75W voor het grote model. De lampen worden standaard niet meegeleverd, maar we raden wel aan om energiezuinige lampen te gebruiken.

Het oog wil ook wat

Het handelsmerk van Verner Panton is niet enkel verlichting maken om het licht zelf, maar hij wil het oog ook iets bieden. Zijn gevoel voor techniek vind je ook volledig terug in de Verpan Moon en daarom mag dit model zeker niet ontbreken in woningen die houden van dat tikkeltje anders.

Overtuigd van dit model en zie je het al in je woning hangen, koop het dan tegen een gegarandeerd lage prijs aan via onze site.

Philips HuePhilips Hue Het ingenieuze verlichtingssysteem van Philips, da’s slimme verlichting in een handomdraai waarin jij de touwtjes volledig in handen hebt.

Ontdek Philips Hue

dmlights Blogdmlights Blog Inspiratie en tips omtrent verlichting en andere woontopics. Ontdek de nieuwste designverlichting hier!

Bezoek onze blog

Volg ons op Instagram
Ontdek de laatste trends en nieuwigheden voor je interieur.

De inhoud van deze website, met inbegrip van handelsmerken, octrooien, copyrights, databaserechten, tekeningen en modellen, afbeeldingen, bedrijfs- en/of productnamen en/of andere (intellectuele eigendomsrechten), zijn beschermd door intellectuele eigendomsrechten die behoren tot Peeq of een rechtmatige derde. U mag geen beschermde inhoud zoals beschreven in dit artikel, gebruiken en/of wijzigen, met inbegrip van kopiëren, uitlenen, reproduceren, elk gebruik van Peeq database inhoud of elk gebruik op welke manier dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Peeq. Elke inbreuk wordt vervolgd op grond van de geldende wetgeving.