807354389340702

Railverlichting

FAQ

 

  • Dankzij railverlichting kan er vanuit één lichtpunt eender welke vorm van verlichting worden aangenomen doorheen een ruimte. Overal in de rail kan een lichtbron worden aangesloten. Het is dus de meest flexibele vorm van verlichting.
  • Kies je railsysteem afhankelijk van de gewenste spots, en niet andersom. Niet alle railspots passen namelijk op elk railsysteem.
  • Door middel van een adapter specifiek voor railsystemen is het ook mogelijk om hanglampen aan te sluiten op je railsysteem.

Kom je graag alles te weten over railverlichting? Download dan hier onze uitgebreide railverlichtingsgids boordevol tips.

 

  1. Bevestig de rails tegen je plafond.
  2. Sluit de elektriciteitskabel aan op het voedingspunt van de rail.
  3. Klik de spots op de rail.
  4. Vergeet zeker niet van de handleiding te raadplegen voor een correcte plaatsing. Sommige rails of spots hebben misschien een uniek bevestigingssysteem.

Kom je graag alles te weten over railverlichting? Download dan hier onze uitgebreide railverlichtingsgids boordevol tips.

 

  • Bij 1 faserails loopt de elektriciteit maar tussen twee draden, de fasedraad en de nuldraad. Dit wil zeggen dat alle lichtbronnen op de rail samen aangestuurd worden en dus ook altijd samen gedoofd of aangeschakeld worden.
  • 3 fasenrails werken met drie fasedraden die elk apart met de nuldraad gecombineerd kunnen worden. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om op je rail drie verschillende circuits te maken (vb. spots, tl, pendels). Deze kunnen alle drie apart bediend worden.

Meer informatie over beide systemen vind je hier.

Kom je graag alles te weten over railverlichting? Download dan hier onze uitgebreide railverlichtingsgids boordevol tips.

Railsystemen

Op zoek naar railverlichting? Bij Peeq vindt u alle soorten railsystemen tegen scherpe prijzen.

Wat?

Daar waar de meeste armaturen afhankelijk zijn van de aanwezige elektrische aansluitpunten, is dit bij railverlichting niet het geval. Railsystemen zijn veel flexibeler. Men gebruikt spanningsrails waarop de verschillende armaturen kunnen bevestigd worden aan de hand van speciale adaptoren. Railverlichting maakt het bovendien mogelijk om snel en gemakkelijk wijzigingen aan te brengen in de verlichting van een ruimte.

Keuzemogelijheden bij railsystemen

Railsystemen zijn zowat de meest veelzijdige vorm van plafondverlichting. Je hebt ze in opbouw- en inbouwversies en de armaturen die er op aangesloten worden variëren van spots tot pendels.

Een ander onderscheid dat we kunnen maken tussen railsystemen is het feit dat ze één dan wel driefasig zijn. Aan beide systemen zijn uiteraard zowel voor- als nadelen verbonden.

Railsystemen kunnen niet alleen aan plafonds bevestigd worden, maar ook tegen verticale oppervlakken. Railverlichting is onder andere ideaal voor etalages.

U dient wel rekening te houden met het aantal armaturen en bijgevolg hun gewicht. Zo zijn laagspanningshalogeenlampen redelijk zwaar. Twijfelt u over het aantal toegelaten armaturen op een railsysteem? Consulteer dan onze verlichtingsexperts. Zij kunnen u persoonlijk advies geven.

Railverlichting online kopen: snel, veilig en gemakkelijk bij Peeq

Heb je je keuze kunnen maken? Bestel dan veilig en makkelijk via onze webshop. Wij zorgen dat uw bestelling op een vlotte en correcte manier bij u thuis bezorgd wordt.

Philips HuePhilips Hue Het ingenieuze verlichtingssysteem van Philips, da’s slimme verlichting in een handomdraai waarin jij de touwtjes volledig in handen hebt.

Ontdek Philips Hue

dmlights Blogdmlights Blog Inspiratie en tips omtrent verlichting en andere woontopics. Ontdek de nieuwste designverlichting hier!

Bezoek onze blog

Volg ons op Instagram
Ontdek de laatste trends en nieuwigheden voor je interieur.
Categorieën

De inhoud van deze website, met inbegrip van handelsmerken, octrooien, copyrights, databaserechten, tekeningen en modellen, afbeeldingen, bedrijfs- en/of productnamen en/of andere (intellectuele eigendomsrechten), zijn beschermd door intellectuele eigendomsrechten die behoren tot Peeq of een rechtmatige derde. U mag geen beschermde inhoud zoals beschreven in dit artikel, gebruiken en/of wijzigen, met inbegrip van kopiëren, uitlenen, reproduceren, elk gebruik van Peeq database inhoud of elk gebruik op welke manier dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Peeq. Elke inbreuk wordt vervolgd op grond van de geldende wetgeving.