807354389340702

Kroonluchters

Kroonluchters of lusters kopen bij Peeq

Kroonluchters, ook wel lusters genoemd, vind je sinds jaar en dag in vele woonkamers. Door zijn luxueuze uitstraling is de kroonluchter zonder twijfel verlichting waarmee uitgepakt wordt. Het is dan ook logisch dat de kroonluchter vaak een centrale en opvallende plaats in de woonkamer krijgt. Wil je graag wat meer informatie over de kroonluchter? Lees dan zeker verder.

Wat is een kroonluchter?

Een kroonluchter is een decoratieve hanglamp met meerdere armen. Hierdoor wordt er gebruik gemaakt van vele lichtbronnen, zodat er een fascinerend lichtspel ontstaat. Vaak worden in kroonluchters luxueuze materialen gebruikt, zoals kristal of edelstenen, om het geheel nog meer pracht en praal te geven. Hoewel er meer en meer varianten bestaan die gebruik maken van goedkopere grondstoffen. De kroonluchter bestaat al sinds de middeleeuwen, toen rijke lieden deze vorm van verlichting gebruikten als statussymbool. Meteen de reden waarom je werkelijk prachtige kroonluchters vindt in de lobby van hotels, musea of de betere restaurants. Het brengt meteen een gevoel van klasse en luxe over naar de bezoeker.

Kroonluchters in vele varianten

Kroonluchters en lusters bestaan tegenwoordig in vele vormen, groottes en materialen. De grotere vormen kan je bijvoorbeeld terugvinden in een hotellobby, maar er zijn ook vele kroonluchters beschikbaar die perfect in jouw woonkamer of boven de eettafel zullen passen. Ook qua stijl is er ondertussen veel variatie. De hedendaagse kroonluchter hoeft niet per se klassiek en bombastisch te zijn. Nee, er bestaat een kroonluchter voor elke stijl. Modern, Scandinavisch, landelijk of klassiek, alles is mogelijk. Zo is er uiteraard de klassieke kroonluchter met vele kaarslampen als lichtbron. Maar je kan ook kiezen voor een kroonluchter met kleine lampenkapjes of voor een design met een veel modernere look. De keuze is volledig aan jou.

Vind jouw kroonluchter bij Peeq

Ben je van plan om een kroonluchter in jouw interieur te laten schitteren? Kijk dan zeker eens in het assortiment van Peeq. Een kroonluchter kopen bij Peeq is gemakkelijk en betrouwbaar. Elke bestelling wordt met de grootste zorg ingepakt en verzonden. Heb je een vraag? Twijfel dan niet om onze verlichtingsspecialisten te contacteren. Ze helpen je met plezier verder.

Philips HuePhilips Hue Het ingenieuze verlichtingssysteem van Philips, da’s slimme verlichting in een handomdraai waarin jij de touwtjes volledig in handen hebt.

Ontdek Philips Hue

dmlights Blogdmlights Blog Inspiratie en tips omtrent verlichting en andere woontopics. Ontdek de nieuwste designverlichting hier!

Bezoek onze blog

Volg ons op Instagram
Ontdek de laatste trends en nieuwigheden voor je interieur.
Categorieën

De inhoud van deze website, met inbegrip van handelsmerken, octrooien, copyrights, databaserechten, tekeningen en modellen, afbeeldingen, bedrijfs- en/of productnamen en/of andere (intellectuele eigendomsrechten), zijn beschermd door intellectuele eigendomsrechten die behoren tot Peeq of een rechtmatige derde. U mag geen beschermde inhoud zoals beschreven in dit artikel, gebruiken en/of wijzigen, met inbegrip van kopiëren, uitlenen, reproduceren, elk gebruik van Peeq database inhoud of elk gebruik op welke manier dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Peeq. Elke inbreuk wordt vervolgd op grond van de geldende wetgeving.