807354389340702

Ontdek meer over Tom Dixon

Tom Dixon Etch

Het Engels erfgoed als inspiratie

In 2002 richtte Tom Dixon het gelijknamige designmerk op, dit met het doel de Britse meubelindustrie te doen opleven. Deze getalenteerde man, van Tunesische afkomst, is een eigengevormde lasser en ontwerper. Zijn designcarrière op gebied van verlichting startte met het grote succes van de Jack Light, een multifunctionele vloerlamp.

Ondertussen is het designlabel wereldwijd gekend omwille van zijn gewaagde ontwerpen en gerespecteerde klassiekers. Gezien Tom Dixons expertise met ruwe metalen zijn veel van zijn armaturen herkenbaar aan de fascinerende combinatie van ruwheid en verfijnde elementen.

Tom Dixon Mirror Ball

Enkele klassiekers van Tom Dixon

De Mirrorball is uitgegroeid tot één van Tom Dixon’s klassiekers. Deze bolvormige lamp heeft een reflecterende buitenafwerking, naar gelijkenis van een ruimtehelm. Het doel van dit ontwerp was een object te creëren dat door zijn sterk reflecterende eigenschappen in zijn omgeving zou verdwijnen. Dit was echter alles behalve het geval, dit prachtige ontwerp trekt alle aandacht naar zicht toe!

Een andere succesvolle collectie is de Tom Dixon Beat Light. De lampen uit deze serie worden handgemaakt in India, gelijkend op de traditionele, koperen waterkruiken uit het noorden.

Tom Dixon Etch

Bijzondere productieprocessen

Tom Dixon ontwikkelt en verfijnt traditionele industriële processen om op innovatieve wijze tot verbazingwekkende designs te komen.

Een voorbeeld hiervan is de Etch collectie, gemaakt door het proces van etsen. Bij dit proces wordt metaal selectief blootgesteld aan zuur. Het resultaat is een gedetailleerd patroon dat zorgt voor een bewonderingswaardig schaduwspel.

De Tom Dixon Melt is het resultaat van vaccuum metaliseren. Dit is een reflecterende lamp met een organische, glooiende vorm die compleet verandert wanneer u hem aansteekt! Opeens verschijnt er een transparante massa met gloeiende en gouden accenten. Dit fascinerende resultaat doet denken aan een vloeibare druppel glas.

Volg ons op Instagram
Ontdek de laatste trends en nieuwigheden voor je interieur.

De inhoud van deze website, met inbegrip van handelsmerken, octrooien, copyrights, databaserechten, tekeningen en modellen, afbeeldingen, bedrijfs- en/of productnamen en/of andere (intellectuele eigendomsrechten), zijn beschermd door intellectuele eigendomsrechten die behoren tot Peeq of een rechtmatige derde. U mag geen beschermde inhoud zoals beschreven in dit artikel, gebruiken en/of wijzigen, met inbegrip van kopiëren, uitlenen, reproduceren, elk gebruik van Peeq database inhoud of elk gebruik op welke manier dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Peeq. Elke inbreuk wordt vervolgd op grond van de geldende wetgeving.