807354389340702

Philips Hue: productvragen

Om gebruik te maken van de Hue functionaliteiten heb je een bridge nodig. Er zijn Hue startersets beschikbaar waar een bridge bij inzit maar je kan de Hue Bridge nu ook apart bestellen.

Je kan tot 50 Hue lampen of Friends of Hue producten op één bridge koppelen.

De totale lengte is 5,6m, het stroomsnoer is ongeveer 3,6m, de LED-strip is 2m lang.

De nieuwe Hue Lightstrip Plus is 2 m lang. Daarnaast is er ook een Lightstrip beschikbaar van 1 m. Die laatste moet steeds in combinatie met de 2 meter lange Lightstrip gebruikt worden!

Nee, afgesneden stukken kunnen niet meer gebruikt worden. Afgesneden stukken terug proberen aan te sluiten door extra bekabeling of solderen is niet aangeraden en doet de garantie vervallen.

Het bedieningspaneel en de voeding kunnen niet tegen water of hoge vochtigheid. De LightStrip mag wel in vochtige omgevingen gebruikt worden, maar direct contact met water moet vermeden worden.

Het oorspronkelijke product maakt gebruik van het SmartLink signaal protocol. De nieuwe maakt gebruik van het zogenaamde LightLink protocol, dat connecteren toelaat op een meer intuïtieve manier, zoals bij de Hue ballonnetjes. Voorts kunnen de (Friends of) Hue producten up-to-date gehouden worden door regelmatig een software upgrade te doen, waardoor u steeds kan genieten van de laatste nieuwe mogelijkheden.

Voorlopig ondersteunen de Friends of Hue enkel RGB kleuren en kunnen ze geen witvarianten aan. Daar onze LightRecipes gebaseerd zijn op verschillende tinten wit licht, kunnen zij dit simpelweg niet aan. Als ik aan zowel mijn Hue producten als aan mijn Friends of Hue dezelfde kleur toewijs, geven deze toch een andere kleur. Hoe komt dit? De Friends of Hue gebruiken andere kleuren LED en daarom kunnen de kleuren er een beetje anders uitzien.

Wij raden het af Philips LightStrips aan andere voedingen of versterkers te koppelen. Indien u dit doet, vervalt de garantie van het product.

De nieuwe Hue bridge voegt Apple HomeKit compatibiliteit toe. Naast HomeKit biedt de nieuwe bridge nog steeds alle bestaande functies en compatibiliteit met bestaande Hue lampen, accessoires en de Philips Hue apps voor iOS en Android.

De nieuwe Hue bridge is klaar voor de toekomst met meer intern geheugen en een krachtigere processor dan de oude Hue bridge. Je kan de nieuwe Hue bridge herkennen door zijn vierkante vorm ten opzichte van de oude ronde bridge.

Met de Apple HomeKit technologie kan je eenvoudig en veilig alle homekit-compatibele apparaten bedienen d.m.v. spraak met Siri op je Iphone, Ipad of Ipod.

1) Je kan Siri gebruiken om Philips Hue lampen te bedienen. Je kan ook scenes exporteren naar homekit en oproepen met Siri.

2) Ook andere Apple HomeKit applicaties kunnen Philips Hue lampen bedienen samen met andere Homekit-compatibele apparaten zoals deursloten of thermostaten.

Nee, een Hue bridge is niet noodzakelijk. Schroef simpelweg je Hue White lamp in het geschikte armatuur en je bent klaar om draadloos te bedienen en dimmen.

De wireless dimmer switch kan slechts 1 groep lampen tegelijkertijd bedienen. Niet individueel van elkaar.

Je kan tot 10 lampen bedienen met de Hue dimmer switch maar enkel tegelijkertijd als 1 groep.

In stand-alone modus kan je alle Hue lampen bedienen behalve de Hue Beyond en Hue Phoenix.

Je kan Hue lampen aan en uitschakelen of dimmen. Het is niet mogelijk om de kleur te wijzigen.

Hue Go kan gebruikt worden als stand-alone product of als deel van het Hue systeem.

Wanneer de Hue Go zonder bridge gebruikt wordt kan deze bediend worden door de knop op de Hue Go zelf. In de handleiding vind je meer gedetailleerde instructies voor de bediening via deze knop.

 • Als Hue Go uitgeschakeld is: korte bediening (minder dan 2 seconden) zet product aan op laatste setting.
 • Als Hue Go ingeschakeld is: korte bediening (minder dan 2 seconden) verzet naar volgend effect:
  • 2700 K
  • 4000 K
  • Candle light
  • Morning coffee
  • Meditation
  • Enchanted forest
  • Midnight adventure
 • Als Hue Go ingeschakeld is: lange bediening (langer dan 2 seconden) zet in slaap modus.
 •  Als Hue Go ingeschakeld is: 2x duwen en ingedrukt houden, doorloopt alle beschikbare kleuren zolang deze ingedrukt is.
 • Als Hue Go uitgeschakeld is: Lange bediening (~10 seconds) zet Hue Go volledig uit. Op deze manier kan je de Hue Go alleen opnieuw inschakelen met de knop op het toestel en niet met je smartphone. De timerfunctie werkt dan ook niet.

1 meter is alleen verkrijgbaar als uitbreiding/extensie. De basisstrip is 2m maar kan elke 33 cm geknipt worden op de aangeduide markeringen. Let op, het afgeknipte gedeelte is niet meer bruikbaar.

Nee, Om de Lightstrip Plus 1 meter te gebruiken dien je te starten met de basisstrip van 2 meter. Deze strip bevat de voeding die noodzakelijk is om dit product van stroom te voorzien. Deze bevat eveneens de RF box die nodig is om de strip te bedienen via je smartphone. De 1 meter extensie dient enkel ter uitbreiding.

Er wordt aangeraden om maximum tot 10 meter te verlengen.

De Hue Lightstrip Plus telt steeds als 1 lichtpunt, ongeacht het aantal extensies.

De totale lengte van de kabel van de voeding tot aan de RF box is 2 m en van de RF box tot aan de lightstrip 15 cm.

Volg ons op Instagram
Ontdek de laatste trends en nieuwigheden voor je interieur.

De inhoud van deze website, met inbegrip van handelsmerken, octrooien, copyrights, databaserechten, tekeningen en modellen, afbeeldingen, bedrijfs- en/of productnamen en/of andere (intellectuele eigendomsrechten), zijn beschermd door intellectuele eigendomsrechten die behoren tot Peeq of een rechtmatige derde. U mag geen beschermde inhoud zoals beschreven in dit artikel, gebruiken en/of wijzigen, met inbegrip van kopiëren, uitlenen, reproduceren, elk gebruik van Peeq database inhoud of elk gebruik op welke manier dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Peeq. Elke inbreuk wordt vervolgd op grond van de geldende wetgeving.