807354389340702

Over Peeq

dmLights Paul De Meutter winkelPeeq is de online woonwinkel met het grootste aanbod in verlichting en de mooiste selectie van woonaccessoires en meubels. Kortom, wij hebben alles om jouw huis te laten stralen.

Shop van elektriciteitsspecialist Paul De Meutter

Peeq is de webwinkel van Elektriciteit Paul De Meutter CV, voorheen de specialist in alle elektrische materialen en benodigdheden. Hiermee beschikken we binnenshuis over een uitgebreide bagage aan technische kennis en expertise inzake verlichting en elektriciteit.

Eerste stappen in de garage gezet

De webshop is een deel van de firma Paul De Meutter, welke ook meteen de initiële oprichter was van het bedrijf. Paul De Meutter startte zo'n 45 jaar geleden op Google-achtige wijze in zijn garage en bouwde het bedrijf uit tot een gevestigde naam in de verre omgeving van Heist-op-den-Berg.

Zoon Jef DM gooide de winkel op het web

Bijna 20 jaar geleden begon zoon Jef De Meutter te dromen van een online winkel. En na veel hocus pocus werd deze droom werkelijkheid. Na het sluiten van de winkel in 2021 is die online shop vandaag verantwoordelijk voor de volledige omzet van het bedrijf Elektriciteit Paul De Meutter.

Peeq / dmlights / Paul De Meutter door de jaren heen

Paul De Meutter

1979 - Paul De Meutter richt eigen zaak op 

In zijn jonge jaren verdiende Paul De Meutter voornamelijk zijn brood met het draaien van plaatjes als professioneel DJ. Elektriciteitswerken nam hij er in die tijd bij als leuke bijverdienste. Op die manier leerde hij al knutselend alle knepen van het vak kennen. Van die knowhow kunnen klanten vandaag de dag nog steeds genieten.

Vanaf eind jaren 70 à begin jaren 80 maakte hij van elektriciteit zijn kernactiviteit. In volle bouwcrisis richtte hij - tegen het advies van zijn entourage in - zijn eigen zaak als elektricien-installateur op. Elektriciteit Paul De Meutter was geboren. 

In de beginjaren vonden alle werken plaats in zijn garage in Hallaar. Daarbovenop hield hij tussen 17u en 19u een winkel in elektrisch materiaal open. Later bleef de winkel ook hele dagen geopend. Met zijn vrouw Maria in de winkel en kelder en zolder volgepropt met elektrisch materiaal liepen de zaken als een trein. De nood naar een nieuwe grotere vestiging werd hoog...

Paul De Meutter Beste Jonge Ondernemer 1989

1989 - Oprichting Coöperatieve Vennootschap, Verhuis naar Industriepark en Beste jonge ondernemer

Critici hadden ongelijk, met een jaarlijkse groei van 40 tot 60% en een bekroning als Beste jonge ondernemer 1989 werd de crisis met bravoure overwonnen. Op dit elan richtte de jonge ondernemer in 1989 zijn eigen Coöperatieve Vennootschap op. 1989 was op zijn zachtst gezegd een topjaar voor de firma.

Door het dagelijks bezoek van 50 tot 150 klanten en een voorraad van 3000 verschillende producten werd het omgebouwde burgerhuis in Hallaar stilaan wat te krap. Een verhuis naar een nieuw complex in het Heistse Industriepark was de oplossing. Dit nieuwe complex waar Paul De Meutter - dmlights zich nog steeds bevindt, telde zo'n 155 vierkante meter winkel- en kantoorruimte met een magazijn van maar liefst 700 vierkante meter.

De nieuwe ademruimte deed de efficiëntie terug de hoogte ingaan. Op dat moment telde de onderneming 7 werknemers - waaronder echtgenote en schoonbroer - en tot dan toe werd er enkel gericht op de omliggende regio. "Werk genoeg in eigen regio," luidde het bij De Meutter. 

Paul en Jef De Meutter

1997 - 22 werknemers, 8000 verschillende artikels en 1500m² magazijn

Doorheen de jaren werden de activiteiten van De Meutter uitgebreid met beveiliging, telefonie, elektrische verwarming, airconditioning en domotica. In 1997 telde het bedrijf 22 werknemers, bood het 8000 verschillende artikels aan en bouwde het haar magazijn uit naar 1500 vierkante meter.

Inmiddels draaide ook de achttienjarige zoon Jef mee als verkoper in de winkel. Daarnaast vinden we Pauls echtgenote Maria, haar broer Kurt en Pauls schoonbroer Paul C. terug in de De Meutter familiezaak.

Paul De Meutter opperde steeds voor een gestage, beredeneerde groei. Te snel en te bruusk groeien kan de efficiëntie en financiën in het gedrang brengen. Anno 1997 vertelde Paul in het vakblad 'Elektro-Visie' dat het bedrijf groot genoeg was: "Het is nog overzichtelijk. Uitbreiden zit er met de krimpende markt op korte termijn niet in." Daar zou zoon Jef De Meutter enkele jaren later echter een mouw aan passen.

2004 Lancering dmLights webshop

2004 - Jef De Meutter lanceert dmlights webshop

De binnenlandse markt begon stilaan verzadigd te geraken. Wou het bedrijf nog verder groeien, moest het andere oorden opzoeken. Tijd om online te gaan en de producten online aan de hele wereld aan te bieden, horen we zoon Jef De Meutter nog denken.

Door het zetten van deze moedige stap in "cyberspace" werd hij meteen een van de pioniers op het vlak van e-commerce in België. De Belgische economie mag dan wel gedragen worden door KMO's, slechts 3% daarvan werkt vandaag de dag online. Een grote achterstand ten opzichte van andere Europese landen dus.

Zoon Jef mocht dan wel jaren ervaring en kennis hebben opgedaan in de winkel en van zijn vader. Toch was het geloof van vader Paul in het online gebeuren eerder klein in eerste instantie. De bal lag in zoon Jefs kamp om hem het tegendeel te bewijzen.

dmLights tweede magazijn

2011 - dmlights webshop in nieuw design & tweede magazijn geopend

Al snel na de lancering bleek dat het opzetten van een e-shop geen dwaze zet was. De webshop had inmiddels al een aandeel van 50% in de totale omzet. 

Omdat verandering cruciaal is voor verbetering wordt de dmlights website in 2011 in een nieuw design gegoten. Meer zelfs, de website werd volledig vernieuwd, allemaal met het oog op een hogere gebruiksvriendelijkheid.

De nieuwe website zou het zoeken naar artikels, het bekijken van producten en het doorlopen van het bestelproces een pak vergemakkelijken en stroomlijnen. Samen met dit re-design onderging ook het dmlights logo een grondige facelift. 

Naarmate de webshop meer en meer op stoom kwam, het productgamma uitbreidde, groeide de behoefte voor een grotere opslagruimte. Daarom werd eind 2011 een tweede magazijn toegevoegd. De opslagruimte werd zo meer dan verdubbeld om zo nog meer bestellingen nog sneller en efficiënter af te handelen.

dmLights Blog

2012 - De dmlights Blog gaat online

De activiteiten van dmlights beperken zich niet tot het louter verkopen van verlichting en installatiemateriaal. We vertellen graag wat meer over het design en achtergrond van de verlichting die we verkopen, of geven we tips over hoe je een sfeervol interieur kunt bekomen.

Voor al deze verlichtingstrivia werd daarom in 2012 de dmlights blog opgericht. Deze is in de eerste plaats bedoeld om mensen inspiratie te bieden en ze op de hoogte te houden van de laatste nieuwtjes in de designverlichting. Daarbovenop kan je er geschiedenis en toffe weetjes over de voornaamste designmerken lezen.

De dmlights Blog wordt onderhouden door zes verschillende schrijvers waaronder Jef De Meutter zelf, en telt op dat moment al meer dan 100 artikels. Deze zijn te lezen in zowel het Nederlands als het Engels.

Bezoek dmlights Blog

Jef De Meutter

2013 - Meer dan 40 000 verschillende producten online

Vandaag is dmlights één van 's werelds grootste online shops voor verlichting. Met meer dan 40 000 verschillende producten van 88 verschillende kwaliteitsmerken is het meer dan een aanzienlijke speler.

Dit alles werd stapsgewijs opgebouwd met de brede kennis en expertise van vader Paul De Meutter als basis en de "cleverness" van zoon Jef als groeifactor. 

Op dit moment wordt bij dmlights nog zwaar ingezet op klantenservice, iets waarmee een (web)winkel staat of valt. Ondertussen telt het dmlights support-team al 8 bekwame mensen die elke dag voor jou in de weer zijn. 

Last but not least werden onze productpagina's in een nieuw jasje gestoken: Makkelijker navigeerbaar, grotere foto's en reviews werden toegevoegd.

2015

2015 - Nieuwe website, nieuwe mogelijkheden

De wereld van de e-commerce is constant in verandering. Daarom wordt na amper vier jaar weer een volledig nieuwe versie van de website voorgesteld. De huisstijl word moderner, de categorieën logischer en er wordt stevig ingezet op het belevingsaspect voor de gebruiker.

Zo wordt eerst de 3d Homeplanner gelanceerd. Met deze handige applicatie kunnen de gebruikers hun eigen interieur of droomhuis nabouwen om te zien of hun favoriete lamp wel bij de rest van de inrichting past.

Later volgt ook de Fotogalerij. Met interieurfoto's van over de ganse wereld kunnen de bezoekers van de dmlights website eindeloos inspiratie opdoen, alvorens zelf aan de slag te gaan.

Tot slot wordt Vic Electric geïntroduceerd. De sympathieke elektricien fungeert op de nieuwe website als dmlights mascotte.

2016

2016 - Nieuwe kantoren en magazijn

Door de aanhoudende groei van dmlights werden de gebruikte kantoren en magazijn te klein. Een verhuis drong zich dan ook op. Amper 100 meter van de winkel werd een oplossing gevonden. Een prachtig nieuw en ruim kantoor, vergezeld door een veel groter magazijn.

Ondertussen werd er voortdurend ijverig gewerkt aan de uitbreiding van het aanbod, waardoor er reeds bijna 50 000 producten beschikbaar zijn.

Uiteraard werd er ook ruim aandacht geschonken aan de gebruiksvriendelijkheid van onze dmlights website. Daarom werden de filter- en zoekmogelijkheden flink uitgebreid en verbeterd.

2020

2020 – Uitbreiding magazijn en nieuwe inpaklijn

Toen de hele wereld voor een jaar lang in lockdown ging nam de online verkoop sterk toe. Omdat particulieren lange tijd niet mochten shoppen openden we een pakketkluis waar ze enkele uren na hun bestelling al hun pakje konden ophalen. De winkel werd omgedoopt tot pro-center waar enkel nog professionele klanten terecht konden.

Om aan de groei van de webshop te kunnen voldoen kwam er maar eventjes 8000m² extra magazijnruimte bij. En er werd ook een nieuwe inpaklijn geïnstalleerd om de grotere volumes te kunnen verwerken. Daar hebben we ook bewust gekozen om onze verpakking milieuvriendelijker te maken. Zo verbruiken we bijna geen plastic meer en kiezen we voor veel gerecycleerde materialen.

2021

2021 – Volledig online en sluiting van de winkel

Dat e-commerce de weg vooruit is deed ons dan ook besluiten om in maart 2021 de winkel definitief te sluiten. De pakketkluis hebben we behouden zodat klanten ook vandaag nog 24/7 hun producten kunnen ophalen.

2023

2023 – Naamswijziging en verandering in productaanbod

Op 1 juli 2023 wijzigden we de naam van dmlights naar Peeq. Samen met deze naamswijziging voerden we ook een grondige aanpassing in ons productaanbod door. Zo stopten we na 44 jaar met de verkoop van elektrisch installatiemateriaal. In de plaats breidden we ons assortiment uit met woonaccessoires en meubeltjes.

Met deze veranderingen sloegen we resoluut een meer decoratieve richting in. Een koerswijziging die zich ook liet merken in onze kantoren. Alle ruimtes werden "verpeeqt" en voor lichtafspraken richtten we een volledig nieuwe ontvangstruimte in op de plek waar zich vroeger onze winkel bevond.

Volg ons op Instagram
Ontdek de laatste trends en nieuwigheden voor je interieur.

De inhoud van deze website, met inbegrip van handelsmerken, octrooien, copyrights, databaserechten, tekeningen en modellen, afbeeldingen, bedrijfs- en/of productnamen en/of andere (intellectuele eigendomsrechten), zijn beschermd door intellectuele eigendomsrechten die behoren tot Peeq of een rechtmatige derde. U mag geen beschermde inhoud zoals beschreven in dit artikel, gebruiken en/of wijzigen, met inbegrip van kopiëren, uitlenen, reproduceren, elk gebruik van Peeq database inhoud of elk gebruik op welke manier dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Peeq. Elke inbreuk wordt vervolgd op grond van de geldende wetgeving.