807354389340702

Ontdek meer over Normann Copenhagen

Norm 69

Norm 69, het begin van een succesverhaal

Het eerste item dat het Deense label in 2002 op de markt brengt, is de Norm 69. Een ontwerp van Simon Karkov, waarvan de 69 zowel verwijst naar het jaartal waarin Karkov de lamp ontwierp als het aantal stukken waaruit deze lamp bestaat. Sinds 1969 bleef het design onontdekt, tot een kennis van de Deense ontwerper in 2001 een samenwerking voorstelde tussen de ervaren Karkov en de start-up die Normann Copenhagen op dat moment is.

Deze ondertussen iconische lamp moet je bij ontvangst nog zelf in elkaar steken maar wat is het een pareltje eens je alle 69 stukken in mekaar hebt gepuzzeld. Met de introductie van deze lamp was de toon gezet en al snel veroverde Normann Copenhagen de design wereld met innovatieve verlichting en uniek Scandinavisch design.

Simon Legald

Simon Legald

Wie even door de producten van Normann Copenhagen scrollt zal opvallend vaak de naam Simon Legald tegenkomen als ontwerper. Hij is dan ook de vaste in-house designer van Normann Copenhagen, met ondertussen al tientallen productfamilies achter zijn naam.

Simons aparte manier van werken zorgt mee voor de herkenbaarheid van Normann. Zo weet hij telkens opnieuw opvallende elementen uit het dagelijkse leven terug te brengen in zijn designs. De Amp lamp is bijvoorbeeld gebaseerd op onderdelen van zijn gitaarversterker. Dingen uit elkaar halen en er daarna dus iets compleet anders mee doen, daar is hij met zijn achtergrond als ingenieur bijzonder goed in.

Normann Copenhagen Design

Mensen en ruimtes verbinden

De tagline van Normann Copenhagen is “connecting people and spaces”. Zelf beschrijven ze het als het geloof dat ze door fantastisch design mensen en hun omgeving kunnen verbinden en hun leven kunnen verbeteren.

Ze streven er dan ook naar om één van de wereldleiders te worden op vlak van design. Enkel zo kunnen ze voldoende hun stempel drukken om een verschil te maken. Door functionaliteit en design te combineren en te voldoen aan de eisen van de moderne wereld, zowel op vlak van je thuisomgeving als die van je werk.

Volg ons op Instagram
Ontdek de laatste trends en nieuwigheden voor je interieur.

De inhoud van deze website, met inbegrip van handelsmerken, octrooien, copyrights, databaserechten, tekeningen en modellen, afbeeldingen, bedrijfs- en/of productnamen en/of andere (intellectuele eigendomsrechten), zijn beschermd door intellectuele eigendomsrechten die behoren tot Peeq of een rechtmatige derde. U mag geen beschermde inhoud zoals beschreven in dit artikel, gebruiken en/of wijzigen, met inbegrip van kopiëren, uitlenen, reproduceren, elk gebruik van Peeq database inhoud of elk gebruik op welke manier dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Peeq. Elke inbreuk wordt vervolgd op grond van de geldende wetgeving.