807354389340702

Ontdek meer over Muuto

Muuto assortiment

Het nieuwe Scandinavische perspectief

Muuto werd in 2006 opgericht door Peter Bonnen en Kristian Byrge. De naam Muuto werd niet toevallig gekozen. Een blik in het woordenboek leert ons dat muutos Fins is voor "nieuw perspectief".

Het doel van Muuto mag dan ook duidelijk zijn: nieuwe stappen zetten in het Scandinavische design. En daar slagen ze met glans in. Ondanks zijn jonge leeftijd is Muuto wereldwijd bekend als het merk dat voor fris en vrolijk design met respect voor de Scandinavische traditie zorgt.

Muuto vakmanschap

Vakmanschap en emotie

Muuto’s eigen team van gepassioneerde ontwerpers werkt samen met hedendaagse designers die dezelfde visie delen. Met een blik op de toekomst gaan ze continue op zoek naar nieuwe en innovatieve manieren om materialen te verwerken. Aandacht voor de rol die vakmanschap en duurzaamheid spelen zonder in te boeten op comfort en stijl.

De designs van Muuto zijn ontworpen om emoties op te roepen. Een kamer binnenlopen en je goed voelen. De wetenschap dat een item in het ene interieur een elegante en zachte uitstraling kan hebben en in een ander het luidruchtige statement kan zijn. Items die je thuis doen voelen en zonder de welke jouw huis niet langer als een thuis aanvoelt.

Duurzaam design

Duurzaam design

Duurzaamheid en design zijn steeds nauwer met elkaar verbonden. Ook bij Muuto. Zo hebben zij zich vijf doelen vooropgesteld die als gids dienen voor hun werk nu en in de toekomst.

  • Uitstoot van broeikgassen verminderen met 50% tegen 2030.
  • Tegen 2030 moet al het gebruikte hout, zowel voor de productie als de verpakking van hun producten gerecycleerd of gecertifieerd zijn.
  • Stoppen met gebruik van piepschuim tegen 2025.
  • Minimum 75% van het gebruikte plastiek voor producten en verpakkingen moet gerecycleerd zijn tegen 2030.
  • Vervangonderdelen beschikbaar maken voor alle producten waar het kan.
Volg ons op Instagram
Ontdek de laatste trends en nieuwigheden voor je interieur.

De inhoud van deze website, met inbegrip van handelsmerken, octrooien, copyrights, databaserechten, tekeningen en modellen, afbeeldingen, bedrijfs- en/of productnamen en/of andere (intellectuele eigendomsrechten), zijn beschermd door intellectuele eigendomsrechten die behoren tot Peeq of een rechtmatige derde. U mag geen beschermde inhoud zoals beschreven in dit artikel, gebruiken en/of wijzigen, met inbegrip van kopiëren, uitlenen, reproduceren, elk gebruik van Peeq database inhoud of elk gebruik op welke manier dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Peeq. Elke inbreuk wordt vervolgd op grond van de geldende wetgeving.