807354389340702

Ontdek meer over Moooi

Marcel Wanders

De extra “o” in moooi

Moooi werd in 2001 opgericht door de creatieve designer Mark Wanders en de slimme marketeer Casper Vissers. De extra “o” in mooi staat voor de kernwaarde van het merk: de schoonheid die ze met hun ontwerpen aan iedere ruimte willen toevoegen.

Het Nederlandse merk kent een internationaal succes met hun gedurfde ontwerpen en werkt samen met grote namen zoals oa. Maarten Baas, Bertjan Pot, Jurgen Bey en Joep van Lieshout.

Moooi Horse Lamp

Traditioneel & modern

Het valt op te merken dat Moooi lampen vaak een retro indruk geven. Veel van de collecties zijn immers gebaseerd op traditionele en klassieke vormen. De designers verwerken herkenbare elementen om ze vervolgens in een modern jasje te steken. Dit geeft een klassiek maar gedurfd resultaat!

Een ontwerpt dat dit illustreert is de Horse Lamp. Hier wordt een klassieke lampenkap gecombineerd met het sculptuur van een paard, wat een verrassend design tot gevolg heeft! Andere interessante ontwerpen zijn de Kaipo lamp en de Paper Chandelier. Indien u deze lampen bekijkt, zult u onmiddellijk bovenstaand punt begrijpen.

Moooi Random Light

Verlichting Awards & bijzondere ontwerpen

Verschillende ontwerpen van Moooi vielen de afgelopen jaren in de prijzen. Zo won Moooi in 2007 de “Elle Deco International Design Award” met de Paper Chandelier, een kroonluchter gemaakt uit papier-maché. In 2014 konden we Moooi feliciteren met de “Best lighting Brand Award” voor Prop Light, ontworpen door Bertjan Pot.

De Moooi Smoke Chandelier is evenzeer een opmerkelijk ontwerp. Deze kroonluchter wordt gemaakt uit verbrand hout en kan men ondertussen bewonderen in verschillende gerespecteerde musea.

Volg ons op Instagram
Ontdek de laatste trends en nieuwigheden voor je interieur.

De inhoud van deze website, met inbegrip van handelsmerken, octrooien, copyrights, databaserechten, tekeningen en modellen, afbeeldingen, bedrijfs- en/of productnamen en/of andere (intellectuele eigendomsrechten), zijn beschermd door intellectuele eigendomsrechten die behoren tot Peeq of een rechtmatige derde. U mag geen beschermde inhoud zoals beschreven in dit artikel, gebruiken en/of wijzigen, met inbegrip van kopiëren, uitlenen, reproduceren, elk gebruik van Peeq database inhoud of elk gebruik op welke manier dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Peeq. Elke inbreuk wordt vervolgd op grond van de geldende wetgeving.