807354389340702

Ontdek meer over Marset

Javier Marset

De eerste stappen als metaalgieterij

Marset is een Spaans bedrijf dat in 1965 te Barcelona werd opgericht door Francisco Marset. Wat oorspronkelijk een metaalgieterij was, transformeerde zich tot een succesvol designlabel. Hun jarenlange ervaring met het manipuleren van materialen weerspiegelt zich in hun verlichting van uitmuntende kwaliteit.

Het bedrijf, momenteel onder leiding van Javier Marset, werkt wereldwijd samen met succesvolle ontwerpers, zoals Antonio Miro, Joan Gaspar, Christophe Mathieu en Francesc Rife. Deze brede samenwerking resulteert in een interessante verscheidenheid aan collecties.

Marset FollowMe

Een breed gamma aan verlichting

Marset creëert designs die neigen naar de jaren ’60 en '70, maar zal je even graag verrassen met prachtig modern design. Of het nu vintage of hedendaags is, de ontwerpen van Marset staan altijd voor hoogwaardige kwaliteit.

Bij Marset kan men evenzeer terecht voor innovatieve hoogstandjes en functioneel design. Een voorbeeld hiervan is de FollowMe tafellamp, een draagbare tafellamp met een warme, stijlvolle uitstraling. Een mooi resultaat van innovatief ontwerp kan je bij de Pleat Box Collectie vinden. Een prachtige hanglamp die ontstaat uit een mengeling van keramiek en plastiek, speciaal ontworpen om de plooien in textiel na te bootsen.

Marset Ginger

Unieke materialen en fascinerende combinaties

Marset onderscheidt zich van andere designlabels door veel te experimenteren met nieuwe materialen. Dit mondt uit in vernieuwende ontwerpen die op een enthousiast onthaal kunnen rekenen.

Een uniek ontwerp is de fascinerende Marset Ginger, een collectie die hoofdzakelijk bestaat uit hout. Door dunne schijven hout en lagen papier samen te persen ontstaat een unieke lamp met een zeer dunne, subtiele vorm. De Mercer tafellamp combineert daarentegen een glazen omhulsel met interne katoenen afwerking. De plooien van het katoen in combinatie met het glas zorgt voor een delicate warme gloed.

Volg ons op Instagram
Ontdek de laatste trends en nieuwigheden voor je interieur.

De inhoud van deze website, met inbegrip van handelsmerken, octrooien, copyrights, databaserechten, tekeningen en modellen, afbeeldingen, bedrijfs- en/of productnamen en/of andere (intellectuele eigendomsrechten), zijn beschermd door intellectuele eigendomsrechten die behoren tot Peeq of een rechtmatige derde. U mag geen beschermde inhoud zoals beschreven in dit artikel, gebruiken en/of wijzigen, met inbegrip van kopiëren, uitlenen, reproduceren, elk gebruik van Peeq database inhoud of elk gebruik op welke manier dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Peeq. Elke inbreuk wordt vervolgd op grond van de geldende wetgeving.