807354389340702

Ontdek meer over LZF

LZF Dandelion

Houten armaturen

LZF is een Spaanse designstudio die sinds 1994 bijzondere armaturen op de markt brengt. Alle ontwerpen van dit merk worden gemaakt van fineer, een zeer dunne laag hout die gesneden wordt uit de stam. Het is een materiaal dat regelmatig gebruikt wordt voor interieurtoepassingen.

De ongezien warme sfeer die een houten armatuur uitstraalt is een van de grootste pluspunten van dit materiaal ten opzichte van bijvoorbeeld metaal of kunststof. LZF excelleert in de nichemarkt van houten lampen, met haar prachtige designs en bijzonder hoge afwerkingsgraad.

LZF Air

Tal van getalenteerde designers

Dat LZF het goed doet in de verlichtingswereld, wordt bewezen door de meer dan 30 awards die het merk tot nu toe in de wacht heeft gesleept. Dandelion en New Wave zijn slechts enkele van de ontwerpen die al in de prijzen vielen.

LZF werkt samen met heel wat getalenteerde designers. Zo heeft Iers ontwerper Ray Power al verschillende succesvolle lampen voor het merk gecreëerd, waaronder Nut en Air. Ook Miguel Herranz, Burkhard Dämmer en Remedios Simon hebben er al een samenwerking met LZF opzitten.

LZF Nut

LZF - Een uniek assortiment

Het assortiment van LZF omvat heel wat hanglampen, staanlampen, tafellampen en wandlampen. Het ene ontwerp is wat meer ingetogen dan het andere, maar ze zijn allemaal even uniek. Het blijft erg bijzonder om te zien welke schitterende vormen er met hout gemaakt kunnen worden.

LZF maakt trouwens niet alleen esthetisch aantrekkelijke ontwerpen, de lampen van het merk zijn ook steeds milieuvriendelijk. Het fineer dat wordt gebruikt is bijvoorbeeld gecertificeerd door de Forest Stewardship Council, een non-profitorganisatie die een verantwoord beheer van bossen nastreeft.

Volg ons op Instagram
Ontdek de laatste trends en nieuwigheden voor je interieur.

De inhoud van deze website, met inbegrip van handelsmerken, octrooien, copyrights, databaserechten, tekeningen en modellen, afbeeldingen, bedrijfs- en/of productnamen en/of andere (intellectuele eigendomsrechten), zijn beschermd door intellectuele eigendomsrechten die behoren tot Peeq of een rechtmatige derde. U mag geen beschermde inhoud zoals beschreven in dit artikel, gebruiken en/of wijzigen, met inbegrip van kopiëren, uitlenen, reproduceren, elk gebruik van Peeq database inhoud of elk gebruik op welke manier dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Peeq. Elke inbreuk wordt vervolgd op grond van de geldende wetgeving.