807354389340702

Ontdek meer over Luceplan

Paolo Rizzatto

Italiaanse designverlichting met een visie

Luceplan werd in 1978 opgericht door de drie architecten Riccardo Sarfatti, Paolo Rizzatto en Sandra Severi. De oorsprong van het bedrijf vindt zich in hun vroegere samenwerking met Gino Sarfatti, de oprichter van Arteluce. Ondertussen kent Luceplan een wereldwijd succes en maakt sinds 2010 deel uit van de Philips Consumer Luminaires business.

Als zijnde een bedrijf dat tijdens de oliecrisis werd opgericht, hecht Luceplan veel waarde aan duurzame ontwikkeling. Het verbaast dan ook niet dat Luceplan een belangrijke rol speelt in de ontwikkeling van LED-verlichtingstechnologie.

Luceplan Costanza 30 jaar

Ecologische en tijdloze designs als handelsmerk

Van ontwerp tot verpakking zoekt Luceplan naar oplossingen die het milieu het minste belasten. De voorkeur gaat uit naar recycleerbaar materiaal en men streeft ernaar de afvalproductie te beperken. Verder tracht men producten efficiënt te verpakken en voorziet Luceplan reserveonderdelen om de levensduur van producten te verlengen.

Duurzaamheid betekent ook het ontwerpen van tijdloze concepten, onafhankelijk van de grillen en veranderlijkheid van de mode. De Costanza is niet voor niets de naam van het bekendste Luceplan design! Dit is een tijdloos ontwerp van een uitstekende kwaliteit, verkrijgbaar in verschillende modellen en kleuren.

Luceplan Stochastic

Een evenwicht tussen kunst en technologie

Een interessant project van Luceplan is het onderzoek naar de verbetering van akoestiek door speciaal ontworpen verlichting. De Luceplan Pétale en de Luceplan Silenzio bieden hier een antwoord op door het gebruik van specifieke vormen en bekleding.

De Luceplan Mesh is een mooi resultaat van het onderzoek naar de verbetering en toepassing van LED-verlichting. Het design van deze elegante hanglamp werd geïnspireerd door de Fibonnaci verhoudingen die men terugvindt in de natuur. De LED verlichting is volledig afstelbaar op persoonlijke smaak en de beoogde functie.

Volg ons op Instagram
Ontdek de laatste trends en nieuwigheden voor je interieur.

De inhoud van deze website, met inbegrip van handelsmerken, octrooien, copyrights, databaserechten, tekeningen en modellen, afbeeldingen, bedrijfs- en/of productnamen en/of andere (intellectuele eigendomsrechten), zijn beschermd door intellectuele eigendomsrechten die behoren tot Peeq of een rechtmatige derde. U mag geen beschermde inhoud zoals beschreven in dit artikel, gebruiken en/of wijzigen, met inbegrip van kopiëren, uitlenen, reproduceren, elk gebruik van Peeq database inhoud of elk gebruik op welke manier dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Peeq. Elke inbreuk wordt vervolgd op grond van de geldende wetgeving.