807354389340702

Ontdek meer over Lodes

Studio Italia Andrea Tosetto

Lodes, de nieuwe naam van Studio Italia

Van 1950 tot 2020 was Lodes in de designwereld bekend onder de naam Studio Italia, dat werd opgericht door Angelo Tosetto. Momenteel wordt het verlichtingsbedrijf gerund door zijn kleinzoon Massimiliano, die naar aanleiding van het 70-jarig bestaan van de familiezaak de naam veranderde naar Lodes.

Met Lodes, komende van het Latijnse woord ‘Laude’ (lof, onderscheiding, eerbetoon), wil Massimiliano een eerbetoon brengen aan zijn grootvader. Onderscheiding en lof staan dan weer voor hun unieke ontwerpen van vroeger en nu, die een perfecte mix vormen tussen esthetische verfijning en uitmuntend design.

Studio Italia

Een duidelijke stijlevolutie

De armaturen van Lodes zijn erg herkenbaar door hun evenwichtige materiaalgebruik. Glas en metaal vloeien naadloos in elkaar over en vormen samen een prachtig geheel. Er werd vooral in de beginperiode dikwijls gekozen voor koper, messing of roestvrij staal.

Tegenwoordig maakt het merk vaker gebruik van moderne materialen zoals kunststof. Ook de designs hebben een duidelijke evolutie doorgemaakt: waar er vroeger vooral sprake was van traditionele vormgeving, denkt Lodes nu wat vaker out of the box.

Studio Italia Kelly

Getalenteerde ontwerpers en ingenieurs

Lodes wordt verkocht in meer dan 90 verschillende landen en wordt steeds populairder bij het grote publiek. Het bedrijf werkt dan ook samen met een groot aantal getalenteerde ontwerpers, ingenieurs en architecten.

Eén van de meest bekende ontwerpen is de Kelly, een elegante en hedendaagse lamp. Helemaal anders qua uitstraling, maar ook erg geliefd, is de Nostalgia. Deze opvallende pendellamp vertoont grote gelijkenis met een kerstornament, met haar weerspiegelende metalen frame.

Volg ons op Instagram
Ontdek de laatste trends en nieuwigheden voor je interieur.

De inhoud van deze website, met inbegrip van handelsmerken, octrooien, copyrights, databaserechten, tekeningen en modellen, afbeeldingen, bedrijfs- en/of productnamen en/of andere (intellectuele eigendomsrechten), zijn beschermd door intellectuele eigendomsrechten die behoren tot Peeq of een rechtmatige derde. U mag geen beschermde inhoud zoals beschreven in dit artikel, gebruiken en/of wijzigen, met inbegrip van kopiëren, uitlenen, reproduceren, elk gebruik van Peeq database inhoud of elk gebruik op welke manier dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Peeq. Elke inbreuk wordt vervolgd op grond van de geldende wetgeving.