807354389340702

Eetkamerverlichting

Een avondje gezellig rond de tafel met familie of vrienden, niets dat leuker is. Maar met de juiste verlichting in je eetkamer wordt het nog nét dat tikje aangenamer. Kijk snel in onze selectie en ontdek de mooiste hanglampen, plafondlampen, spots en wandlampen. Bekijk alles

Het juiste licht voor elke gelegenheid

Het avondeten is vaak het enige moment van de dag waarop je het ganse gezin samen hebt. Gezellige verlichting in de eetkamer is dus een must. Aan de eettafel wordt echter zoveel meer gedaan dan eten alleen. Studeren, werken, knutselen, spelletjes spelen, … Het is dan ook belangrijk om jouw eetkamer niet enkel gezellig maar ook functioneel te verlichten. Hieronder vind je alvast de juiste lampen.

Marset Pleat box

Spots

Net omdat de eetkamer zo’n multifunctionele ruimte is, is het zeer belangrijk dat je een goede algemene verlichting hebt. Inbouwspots of opbouwspots, netjes verdeeld over het ganse plafond, zorgen ervoor dat de kamer egaal verlicht wordt. Geen donkere hoeken, waardoor kruimels of andere etensresten achterblijven op de vloer.

Eettafellampen

Eigenlijk kan je zowat elke hanglamp boven de eettafel hangen. Best houd je natuurlijk wel rekening met de vorm van je tafel. Boven een langwerpige of ovale tafel hang je best een langwerpig armatuur, terwijl boven een ronde tafel beter een ronder model van hanglamp past, bijvoorbeeld een koepel of een kroonluchter.

Plafondlampen

Hou je het liever wat strakker, maar behoren inbouwspots niet tot de mogelijkheid? Dan kan je voor een plafondlamp kiezen. Ze zijn minder aanwezig dan een hanglamp en je vindt voor elke vorm van tafel wel een geschikte plafonnière.

Wandlampen

Wandlampen in de eetkamer kunnen verschillende functies hebben. Up/down lighters geven de eetkamer een classy look, design wandlampen kunnen een leuke blikvanger zijn of je kan wandlampen ook gebruiken als accentverlichting, boven een schilderij bijvoorbeeld.

Modular Lighting Duell
Volg ons op Instagram
Ontdek de laatste trends en nieuwigheden voor je interieur.

De inhoud van deze website, met inbegrip van handelsmerken, octrooien, copyrights, databaserechten, tekeningen en modellen, afbeeldingen, bedrijfs- en/of productnamen en/of andere (intellectuele eigendomsrechten), zijn beschermd door intellectuele eigendomsrechten die behoren tot Peeq of een rechtmatige derde. U mag geen beschermde inhoud zoals beschreven in dit artikel, gebruiken en/of wijzigen, met inbegrip van kopiëren, uitlenen, reproduceren, elk gebruik van Peeq database inhoud of elk gebruik op welke manier dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Peeq. Elke inbreuk wordt vervolgd op grond van de geldende wetgeving.