807354389340702

Ontdek meer over Dark

Dark Hoppy

Experimentele en speelse kunstwerken

Dark werd opgericht in 2000 door Marnick Smessaert. Het is het buitenbeentje in de Belgische designwereld: jong van geest, speels en experimenteel. De armaturen die Dark aflevert zijn steeds kunstwerken die in elke ruimte passen, gaande van minimalistische designs tot complexe installaties.

Dark heeft in korte tijd een internationale reputatie opgebouwd. Het merk gaat dan ook verder dan functionele verlichting alleen, met zijn mooie en veelzeggende armaturen. Dark staat voor een nieuwe visie op verlichting. Verlichting mag nooit zomaar verlichting zijn.

Dark Spacewalker

Getalenteerde designers

Het bedrijf trekt gevestigde designers met een indrukwekkend portfolio aan, maar laat ook jong aanstormend talent verrassen met een eerste pareltje. In de collectie zitten designs van Luc Vincent, Geert Ramaut, Christophe De Ryck, Jan Melis, Ben Oostrum en talrijke andere topontwerpers.

Met verlichting van Dark bent u in goed gezelschap. Zo kunt u armaturen van dit merk bewonderen in de succesfilm 'Loft' en bij de actie 'Jim Kot Deluxe'. De exclusieve armaturen vielen eveneens in de prijzen op de Duitse 'Red Dot Design Awards', de Oscars van de designwereld.

Dark

Wijdverspreid succes

Het gamma van Dark bevat heel wat prachtige ontwerpen. Designs zoals 'Coolfin', '12-25' of 'Crosslight' schudden wakker, trekken de aandacht en blijven bij. Het is modieuze, jonge verlichting die gegarandeerd opvalt in elke ruimte.

De verlichting van Dark is ondertussen te koop in 54 landen, verspreid over de hele wereld. Het merk heeft ook al heel wat verlichtingsprojecten in bekende panden op zijn palmares staan, waaronder Oud Sluis en het Design Museum in Gent.

Volg ons op Instagram
Ontdek de laatste trends en nieuwigheden voor je interieur.

De inhoud van deze website, met inbegrip van handelsmerken, octrooien, copyrights, databaserechten, tekeningen en modellen, afbeeldingen, bedrijfs- en/of productnamen en/of andere (intellectuele eigendomsrechten), zijn beschermd door intellectuele eigendomsrechten die behoren tot Peeq of een rechtmatige derde. U mag geen beschermde inhoud zoals beschreven in dit artikel, gebruiken en/of wijzigen, met inbegrip van kopiëren, uitlenen, reproduceren, elk gebruik van Peeq database inhoud of elk gebruik op welke manier dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Peeq. Elke inbreuk wordt vervolgd op grond van de geldende wetgeving.