Caroline Van Wouwe

Caroline Van Wouwe

Trend: De nieuwe roaring 20’s

Hier zijn ze dan, de nieuwe roaring 20’s

Van grasgroen tot vurig oranje. Wie de afgelopen weken iets heeft meegekregen van de grote designbeurzen weet het al, kleur is weer helemaal terug. We laten jullie dan ook graag kennismaken met een trend die je nog vaak gaat zien in 2022. Zeg hallo tegen kobaltblauw!

Tijdens een bezoek aan het 3 Days of Design evenement in Kopenhagen was het overduidelijk. Niet alleen kon de intense kleur gespot worden op de muren maar ook lampen, zetels en een eindeloze reeks accessoires werden er in ondergedompeld. De frisse kleur voelt zomers aan maar is ook dramatisch genoeg om de winter door te komen. Kobaltblauw is al jaren aan een opmars bezig en nu is het eindelijk tijd om al z’n troeven uit te spelen.

Dat 80% van de Europeanen een voorkeur heeft voor blauw zal er sowieso wel iets mee te maken hebben. Al zijn we met z’n allen ook gewoon meer gaan durven na de afgelopen jaren. Waar sommige merken kobaltblauw inzetten als een accentkleur kiezen anderen resoluut voor gewaagde combinaties met al even felle tinten. Een stijlbreuk die we niet alleen terug zien binnen de interieurwereld, ook in het straatbeeld moeten neutrale tinten steeds vaker plaatsmaken voor kleur.

Maar hoe haal je zo’n bom van kleur in huis zonder ze tot ontploffen te brengen? Gewoon doen! Het leven is te kort om te twijfelen tussen dat citroengele bankstel waar je blij van wordt en de veilige versie in duifgrijs. Als je hart een klein sprongetje maakt wanneer ze die ene hanglamp ook in het paars hebben, dan moet je daar gewoon voor gaan. En hoe je kobaltblauw combineert? Dat is helemaal aan jou.

De trend introduceren aan je interieur?

Voor een kleurrijk interieur is een combinatie met oranje of lila een aanrader. Dit zal een harmonieuze look geven die, ondanks fel, toch wat rust brengt. En als je all out wil gaan is er nog altijd geel. Zowel een pastel variant als een kanariegele optie zijn goed te combineren. Het is maar net wat je graag ziet.

Een tip voor wie deze weg wil inslaan is kiezen voor één hoofdkleur. Die kun je dan in verschillende tinten gebruiken voor de grotere stukken. Combineer je met hout? Kijk dan goed naar de afwerking en kies een kleur die op vlak van warmte past bij de afwerking. Zo vermijd je een onrustige uitstraling.

Hoeven de neutrale tinten voor jou nog niet meteen de deur uit dan kan je kobaltblauw perfect inzetten als blikvanger. Het gaat prachtig samen met aardse kleuren en een beige achtergrond wordt meteen een stuk interessanter. De kleur trekt de aandacht maar in een monotone setting voelt het op geen enkel moment schreeuwerig. Dat is meteen ook de kracht van blauw, het voelt rustig aan en helpt je om te ontspannen.

De ideale accessoires om kobaltblauw hiervoor in te zetten zijn tafellampen en beeldjes. Maar ook een vaas met wildbloemen, nog zo’n trend voor 2022, creëert meteen een focuspunt in de ruimte. Wil je de intensiteit wat doen afnemen? Door kobaltblauw te verwerken in je textielkeuzes voelt het niet alleen zacht, het ziet er ook echt zo uit. Deze kleur is als een kameleon die zich aanpast aan de rest van je stijl. Perfect voor wie de eerste stappen wil zetten naar een levendiger interieur.

 

Zie je het helemaal zitten om het diepe in te duiken? Met deze kleurrijke lampen is ook jouw interieur klaar voor de nieuwe roaring 20’s.

Verpan Pantop Portable LED VP 124542 Mat blauw

Marset Chispa tafellamp MR A703-004 Oranje

Fontana Arte Blom Medium FT F425305350BLNE Blauw

 

 

SHOP DE TREND