Steven Roziers

Steven Roziers

12 voorbeelden van moderne tuinverlichting

Liefhebbers van landelijke tuinverlichting hebben reeds een flinke dosis inspiratie gekregen. Maar ook fans van moderne designs laten we niet in de kou staan. Speciaal voor hen nemen we een kijkje naar 12 voorbeelden van moderne buitenverlichting. Vergeet niet dat dit slechts een minuscule greep uit ons aanbod is. Rep je naar onze webshop om het volledige assortiment te ontdekken!

Wever & Ducre Tube Carre

Als er één ding is dat niet ontbreekt in onze webshop, dan is het moderne wandverlichting voor buiten. Er zijn grote modellen, kleine armaturen, afgeronde designs, strak afgelijnde ontwerpen,… Vandaag selecteren we de Wever & Ducre Tube Carré. Deze wandlamp heeft eenvoudige lijnen en een interessant prijskaartje. Ze is verkrijgbaar als up- en downlighter in twee verschillende groottes, en als dubbele downlighter.

wever ducre tube carre wandverlichting

Tip: groepeer wandlampen voor een moderne uitstraling.

Deze lamp op onze webshop?
Naar de Wever & Ducré Tube

Deltalight Tweeter X

Deltalight is een topper als het op moderne tuinverlichting aankomt. Neem bijvoorbeeld een kijkje naar de Tweeter X. Met haar ronde lichtkop onderscheidt dit armatuur zich van de concurrentie. Tweeter X is een uitgebreide collectie, met onder andere een wandlamp en twee tuinpalen.

deltalight tweeter X

De ideale gemiddelde afstand tussen tuinpalen? Plaats 1 tuinpaal om de 2 meter maar zorg vooral voor een mooie verdeling.

Deze lamp op onze webshop?
Naar de DeltaLight Tweeter X

Flos Architectural Stealth

Moderne buitenverlichting mag bijna onzichtbaar zijn. Flos Architectural grijpt met de Stealth terug naar de basis en kiest voor een eenvoudig rechthoekig inbouwarmatuur. Deze simpele wandlamp is perfect om tuinpaden en opritten langs de wand te verlichten.

flos architectural stealth

De Flos Architectural Stealth: opvallend onopvallend. Foto bron

Deze lamp op onze webshop?
Naar de Flos Architectural Stealth

Modular Lighting A(r)mor

Ben je op zoek naar een futuristisch ontwerp? Dan is de Modular Lighting A(r)mor misschien wel iets voor jou. Met haar geometrische vlakken oogt deze collectie erg vooruitstrevend. Wie een moderne tuin heeft, kan de Modular Lighting A(r)mor gebruiken om zijn gevel of oprit te verlichten. De A(r)mors bundelen hun lichtstraal mooi voor zich uit, verblinding door inkijk is dus onmogelijk.

modular lighting armor bij the jane in antwerpen

Modular Lighting A(r)mor grondspots die het pad naar het Antwerpse restaurant ‘The Jane’ verlichten.

Deze lamp op onze webshop?
Naar de Modular Lighting A(r)mor

Flos Belvedere Round

Een eigentijdse interpretatie van de tuinpaal, zo kunnen we de Flos Belvedere Round best omschrijven. Dit ontwerp van Antonio Citterio valt op door haar donutvormige lampenkop. Er zijn twee formaten om uit te kiezen: eentje van 540 mm hoog en eentje van 840 mm.

flos belvedere round

Aan het terras, een tuinpad of de oprit, waar ga jij de Flos Belvedere Round gebruiken?

Deze lamp op onze webshop?
Naar de Flos Belvedere Round

Foscarini Solar Outdoor

Foscarini houdt ervan om de dingen anders aan te pakken. Dat zie je duidelijk bij deze Solar Outdoor. Het ontwerp combineert drie elementen: een kunstwerk, verlichting en tuinmeubilair. De bovenkant kan gebruikt worden als bijzettafeltje, bijvoorbeeld naast een tuinstoel, terwijl de onderkant ’s avonds voor licht zorgt. Dankzij het tijdloze ontwerp van Jean Marie Massaud is de Foscarini Solar Outdoor ook esthetisch een meerwaarde.

foscarini solar outdoor

Is het een tafeltje, een kunstwerk of tuinverlichting? Jij mag kiezen.

Deze lamp op onze webshop?
Naar de Foscarini Solar Outdoor

Modular Lighting Skifv

Moderne buitenverlichting hoeft niet altijd functioneel te zijn. Ook decoratieve sfeerverlichting is belangrijk. Daar komt de Skifv van Modular Lighting piepen. Deze lichtgevende ‘paddenstoelen’ worden gegarandeerd dé blikvanger van jouw tuin!

modular lighting skifv

Plaats een Modular Lighting Skifv in het verste stukje van de tuin om de diepte te accentueren.

Deze lamp op onze webshop?
Naar de Modular Lighting Skifv

Flos Ipnos

De Flos Ipnos is een opmerkelijk stukje buitenverlichting. Door de overbodige elementen van een traditionele lantaarn te verwijderen, bleven Nicoletta Rossi en Guido Bianchi over met een eenvoudige metalen doos. De negatieve ruimte die deze doos creëert zorgt voor een gevoel van rust. Misschien wel het meest opmerkelijke aspect van deze moderne vloerlamp voor buiten is de manier waarop de LED-verlichting subtiel in het kader werd weggewerkt. Dat was niet mogelijk met klassieke halogeenlampen.

flos ipnos

Zonder hightech LED-lampjes was de Flos Ipnos niet mogelijk.

Deze lamp op onze webshop?
Naar de Flos Ipnos Outdoor

Deltalight Aula

De kans is groot dat je de Deltalight Aula reeds in levende lijve bent tegengekomen. Deze moderne tuinpaal is namelijk bijzonder populair. Toegegeven; dat is geen verrassing. Door het slanke profiel en de sobere vorm is de Aula een uitstekende keuze als moderne buitenverlichting.

deltalight aula

Tip: houd bij de verlichting van een tuinpad rekening met de omliggende begroeiing.

Deze lamp op onze webshop?
Naar de DeltaLight Aula

Deltalight Bazil

De Deltalight Bazil is een tuinpaal die 360° licht verspreidt. Variatie is troef bij deze collectie. Je kan niet alleen kiezen uit diverse kleuren, maar ook uit verschillende diktes en hoogtes. Voor elke tuin is er dus een passende Deltalight Bazil.

deltalight bazil

Buitenverlichting groeperen zorgt voor een moderne toets.

Deze lamp op onze webshop?
Naar de DeltaLight Bazil

Luceplan Pod Lens

Tuinpalen, wandlampen, vloerlampen en grondspots hebben we reeds gehad. Enkel hanglampen ontbreken nog. Misschien is de Luceplan Pod Lens het overwegen waard? Door haar organische vorm – geïnspireerd door bloemenknopjes – zal ze niet misstaan boven een tuintafel.

lucepland pod lens

Verschillende kleuren van de Luceplan Pod Lens bij elkaar zijn nóg mooier.

Deze lamp op onze webshop?
Naar de Luceplan Pod Lens

Wever & Ducre Stake

We eindigen dit lijstje met moderne buitenverlichting met het merk waarmee we gestart zijn: Wever & Ducre. Dit keer zetten we de Stake in de spotlight. Deze moderne spot is perfect om bepaalde accenten in je tuin te leggen, bijvoorbeeld een boom of kunstwerk.

wever ducre stake

Gebruik richtbare spots om bomen, planten, kunstwerken, tuinpaden en dergelijke te verlichten.

Deze lamp op onze webshop?
Naar de Wever & Ducré Stake

Nog meer modellen

Niet gevonden wat je zocht? Geen probleem; onze webshop zit boordevol moderne tuinverlichting. Gebruik de filteropties om snel het perfecte armatuur te vinden en bestel makkelijk en veilig online.