In 1931 bedacht George Carwandine, auto-ontwerper van beroep, een nieuwe soort springveer. Deze springveer was echter niet nuttig als auto-onderdeel en vond zijn weg in het ontwerp van de eerste Anglepoise lamp. Deze lamp werd ontworpen naar gelijkenis van een menselijke arm. Dankzij het gebruik van 4 springveren kon deze lamp zich namelijk met sprekend gemak in verschillende bochten draaien.
Deze lamp bleek echter heel industrieel, waardoor er in 1935 een lamp met 3 springveren werd ontworpen, gericht op woonomgevingen. De Anglepoise Original 1227 werd geboren, een fel begeerde klassieker onder de bureaulampen. Deze bureaulamp vormde het begin van het iconische designmerk dat we vandaag nog steeds enorm populair is.
Het succes van Anglepoise steunt op de waardevolle kennis uit hun jarenlange ervaring. Alle ontwerpen weerspiegelen stijl, duurzaamheid en efficiëntie. Het gamma werd uitgebreid en moderne elementen werden vlekkeloos opgenomen in het klassieke ontwerp. Frisse kleuren en moderne vormen vonden hun weg in de nieuwe collecties.
Dit blijkt duidelijk uit het de vormen van de Original 1227 Brass, een elegante reflectie van de originele Anglepoise lamp. Een ander fascinerend ontwerp is de Giant Anglepoise. Deze reusachtige versie van de Anglepoise Original 1227 werd ontworpen voor het Roald Dahl museum.
Anglepoise haalde ook op andere manieren het nieuws. Eind jaren '80 vonden wetenschappers die op zoek waren naar het monster van Loch Ness een bommenwerper die gebruikt werd tijdens WO II, die verlicht werd met de Anglepoise omwille van zijn stevigheid en flexibiliteit. Opmerkelijk, na al die jaren werkte de Anglepoise lamp nog steeds!
Kunstenaar David Mach liet zich verleiden om een enorme hand te maken met 360 zwarte Anglepoise lampen. Het werk kreeg de naam "The Giant Hand Sculpture named Knuckle Shuffle". Ook The Soft Boys zochten inspiratie bij deze iconische lamp. In 1979 lanceerden ze het lied "I want to be an Anglepoise lamp". En ten slotte kwamen er in 2009 verscheidene nieuwe Royal Mail postzegels uit met iconische Britse designs. De Anglepoise lamp mocht hier uiteraard niet op ontbreken
De inhoud van deze website, met inbegrip van handelsmerken, octrooien, copyrights, databaserechten, tekeningen en modellen, afbeeldingen, bedrijfs- en/of productnamen en/of andere (intellectuele eigendomsrechten), zijn beschermd door intellectuele eigendomsrechten die behoren tot Peeq of een rechtmatige derde. U mag geen beschermde inhoud zoals beschreven in dit artikel, gebruiken en/of wijzigen, met inbegrip van kopiëren, uitlenen, reproduceren, elk gebruik van Peeq database inhoud of elk gebruik op welke manier dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Peeq. Elke inbreuk wordt vervolgd op grond van de geldende wetgeving.